11. kolo
08.11.2015 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Sporting Gijón 1:0

Celých dvaadevadesát minut zápasu Atlética Madrid se Sportingem Gijón bylo pryč a diváci na stadionu Vicenteho Calderóna stále neviděli ani jeden gól. Necelou minutu nato však Diega Simeoneho i tisíce fanoušků na tribunách přiměl vyskočit ze svých sedaček do vzduchu Antoine Griezmann, jenž díky Godínově přiťuknutí dlouhého nákopu kupředu madridskému klubu zajistil tři body za výhru 1:0.

Atléticu se tak podařilo uniknout dalšímu bezbrankovému výsledku poté, co v úterý týmž konečným skóre skončil jeho zápas Ligy Mistrů na daleké půdě kazašské Astany. A to mohlo být ještě hůř, neboť hostující Jony neměl ve dvou případech daleko k tomu, aby ligového nováčka dokonce poslal do překvapivého vedení.

Sporting sice přišel už během první půle o Sergia Álvareze a Miguela Ángela Guerrera vinou zranění, avšak přesto si uchoval dostatečnou sehranost na to, aby udržel svého favorizovaného soka na uzdě. O to víc nyní musí hosty mrzet onen Griezmannův pozdní gól... Zatímco Atlético tímto úspěchem poskočilo na třetí příčku a nadále na první místo ztrácí čtyři body, Gijón prohrál již páté ze svých dosavadních jedenácti kol a zůstává tři body nad hranicí sestupu.

Jako první se dostal k řádnému zakončení Tiago, avšak v šestadvacáté minutě poslal svůj hlavičkový pokus mimo tři tyče. Na opačné straně již měl chorvatský mladíček Alen Halilović přesnější mušku, ovšem jeho ránu si domácí gólman Jan Oblak zvládl pohlídat. Po změně stran pálil pouze do boční sítě Koke a Griezmann v rychlém sledu hned dvakrát ztroskotal na brankáři Cuellarovi. Hosté posléze kontrovali nebezpečnou ranou Jonyho, již musel Oblak vytlačit nad břevno.

V závěru pak nejprve nepropálil zeď bránících hráčů Jackson Martínez a poté se domácí marně dovolávali odpískání pokutového kopu, když Ángel Correa upadl v šestnáctce Gijónu po vzdušném souboji. Čas konečného hvizdu byl již na spadnutí, ale čtyřminutové nastavení nakonec Atléticu na zajištění důležité výhry postačilo. Dlouhý nákop kupředu usměrnil hlavou Godín do cesty Griezmannovi a francouzský reprezentant v úniku za obranou Sportingu v klíčové chvíli nezaváhal.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

1čka

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele