21. kolo
24.01.2016 12:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - SD Eibar 5:2

Athletic sice zprvu v baskickém derby s Eibarem prohrával, ale nakonec drtivým obratem přehrál svého soka v poměru 5:2 a posílil své postavení v horní polovině tabulky.

V nadmíru zábavném utkání otevřel skóre Eibar již ve čtvrté minutě, když se prosadil Borja Bastón. Nejlepší střelec Eibaru, jenž na severu Španělska hostuje z Atlétika Madrid, chladnokrevně zakončil rychlý protiútok. Hosté si však nabyté vedení mohli užít sotva deset minut, neboť se prosadil pro změnu hlavní ofenzivní tahoun Athletiku, tedy Aritz Aduriz. Zkušený útočník přetavil ve vyrovnání přesný centr Oscara de Marcose a domácí už otěže zápasu od té chvíle nepustili.

V sedmadvacáté minutě se Athletic ujal vedení díky přesné hlavičce Sabina a pět minut před koncem první půle ještě navýšil náskok domácího celku Aymeric Laporte. Ani po divokém poločasovém výsledku 3:1 se situace na trávníku vůbec neuklidnila a příděl branek pokračoval vesele dál. Pět minut po změně stran Eibar znovu snížil zásluhou Bastóna, jenž proměnil pokutový kop nařízený za faul Laporteho.

I tentokrát ovšem odpověď favorizovaných domácích byla takřka okamžitá. Hned dvě minut po druhé Bastónově trefě se totiž stejně tak podruhé prosadil Aduriz z Balenziagova centru a definitivní pojistku výhry Athletiku zajistil deset minut před koncem Mauro Dos Santos. Argentinský obránce ve službách Eibaru si totiž srazil míč do vlastní sítě. Athletic tak díky deváté výhře sezony poskočil na zisk jednatřiceti bodů a na šestý Eibar nyní ztrácí již jen dva body.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele