29. kolo
13.03.2016 18:15 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Betis 3:1

Athletic Bilbao zdolal na valstní půdě Betis Sevilla v poměru 3:1 a zařadil se znova na šesté místo tabulky. Lvi byli lepší a svou převahu gólově vyjádřili dvěma trefami Merina a jeden gól přidal i Mikel Rico. Za Sevillské snižoval až v závěru utkání Rubén Castro. Baskové vyhráli počtvrté v řadě, Betis po šesti kolech poznal přemožitele.

Bilbao na svého soupeře nastoupilo zostra a Betis se musel od první minuty houževnatě bránit. Tým Ernesta Valverdeho si však dlouho nedokázal připravit pořádnou příležitost. Byli to tedy hosté, kdo se ve 26. minutě dostal do první gólovky utkání. Po pasu Petrose se v dobré pozici před Iraizozem zjevil nikým nehlídaný Castro, v záklonu ale mířil nad branku. Bilbao odpovědělo o osm minut později a hned z toho byla první branka zápasu. San José vyzval ke skórování Sabina Merina povedeným pasem za obranu a mladý útočník si před gólmanem Adánem počínal skvěle. Uázkově si míč zpracoval na prsa a nekompromisně zakončil - 1:0!

Důležitou branku na rozdíl dvou gólů stihli červenobílí přidat ještě do přestávky. Minutu před koncem poločasu zatáhl míč po pravé straně García, po jehož centru hlavičkoval domácí Muniain do ruky hostujícího obránce Molinera. Ve zmatku z reklamované ruky se nejrychleji zorientoval Mikel Rico, jenž odražený míč bez váhání napálil do sítě - 2:0!

Baskům vyšel i vstup do druhého dějství, když hned v 50. minutě vsítili třetí branku. Po rohovém kopu napřáhl z hranice šestnáctky Mikel Rico. Adán míč s vypětím sil vyrazil, ale trestuhodně neobsazený Merino mohl dorazit míč do odkryté sítě - 3:0! Domácí získali rozhodující náskok, který si drželi až do poslední desetiminutovky. V té se nejlépe prezentoval neúnavný forvard Betisu Rubén Castro. Čtyřiatřicetiletý veterán nejprve nastřelil v 84. minutě tyč, ale o pouhou minutu později už se mohl radovat z gólu. Castro si počkal při rohovém kopu na zadní tyči a nasměroval tečovan míč přesně za záda Iraizoze, jenž tak neudržel čisté konto - 3:1! Na vítězství domácích to už však nic nezměnilo.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele