32. kolo
10.04.2016 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Rayo Vallecano 1:0

Černá šňůra Athleticu je zdárně u konce. Baskický klub si totiž zvládl na domácí půdě poradit s Rayem Vallecanem, když se o jedinou branku zápasu postaral Iňaki Williams. Celek z Bilbaa se tak nadále drží alespoň na dostřel páté Celty Vigo, přičemž za čtvrtým Villarrealem zaostává stále o propastných devět bodů.

Williams, jenž musel krátce po své trefě střídat vinou zranění, se prosadil v jednašedesáté minutě vydařenou ranou zkraje pokutového území. Šlo již o jeho osmou ligovou branku sezony. Tatam je díky tomu nevyvedená série tří porážek za sebou, které obohatila pouze jedna remíza. Do nadcházející odvety čtvrtfinále Evropské ligy proti Seville tak mohou jít svěřenci Ernesta Valverdeho o něco lépe naladěni, byť v domácím zápase podlehli obhájcům trofeje 2:1.

Právě Sevillu díky této výhře Athletic v ligové tabulce přeskočil a odsunul svého soka na sedmé místo. Rayo naopak zůstává přikováno nebezpečně blízko sestupovým vodám, k nimž má ze své šestnácté příčky blízko na vzdálenost pouhých tří bodů.

O první střelecký pokus utkání se postaral Iňigo Lekue, ovšem hostující brankář Juan Carlos si s jeho ranou poradil, stejně jako s tou Ikera Muniaina. Mezitím se ještě domácí marně dožadovali odpískání pokutového kopu za nastřelenou ruku Josého Ángela Crespa. Na opačné straně musel být pozorný i gólman Gorka Iraizoz při šanci Javiho Guerry. Nic víc již oba celky v první půli směrem dopředu nepředvedly, a tak o přestávce přetrvávalo bezbrankové skóre.

Krátce po změně stran o sobě dal poprvé vědět Williams, když nastřelil boční síťku Carlosovy brány. Pak mohlo Rayo zpytovat svědomí, že se nepovedlo Iraizoze překonat při šanci Pabla Hernándeze, neboť jen pár vteřin nato padl gól na jejich straně. Williams si pohodlně zpracoval pas Raúla Garcíi a vypustil z hranice šestnáctky prudkou ránu, kterou zastavila až síť za bezmocným Carlosem.

S blížícím se závěrem sice Rayo dokázalo svého soupeře zatlačit a vypracovat si několik nadějných příležitostí, jenže Guerra znovu neuspěl proti Iraizozovi a Mikú posléze poslal svou hlavičku příliš vysoko.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele