16. kolo
20.12.2015 18:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Levante UD 2:0

Athletic pokračuje ve své jízdě za evropskými poháry, nyní se o tom přesvědčilo Levante. Valencijský celek neprožil na severu Španělska vydařený večer a poroučí se s prohrou 2:0, která jej nadále drží na dně ligové tabulky.

Baskové ostatně na domácí půdě neprohráli už od září a nic nenasvědčovalo tomu, že by tento počin měl doznat svého konce zrovna v neděli. Na góly si sice diváci na stadionu San Mamés museli počkat až do druhé půle, ovšem nakonec přišly hned dva, a to zásluhou Iňakiho Williamse s Mikelem San Josém.

Levante do utkání vstoupilo nadějně a Nabil Ghilas brzy otestoval pozornost brankáře Gorky Iraizoze. Po této ráně z ostrého úhlu se hostující útočník cpal do zakončení i podruhé, avšak tentokrát jeho pokus zastavil blok bránícího hráče. Pak už se ale ke slovu dostali domácí a jen tak se ho nehodlali pustit. Při střele Markela Susaety se k úlevě hostí pouze roztřásla branková konstrukce a stav tak nadále zůstával bezbrankový. Nic na tom posléze nezměnily ani šance Beňata, San Josého, Raúla Garcíi či Williamse, a když pak Aritz Aduriz ztroskotal na brankáři Mariňovi i se svou hlavičkou, šlo se do kabin bez průlomu skóre.

Po změně stran ale Athletic ve své snaze nijak nepovolil a nakonec se také dočkal zaslouženého vedení. Aduriz se Susaetou ještě tváří v tvář Mariňovi neuspěli, zato Mikel San José už ano. Po odvráceném rohovém kopu vrátil míč do ohně Susaeta a San José dokázal vystoupat ve vzduchu nejvýše, aby míč usměrnil do sítě.

Ani to však domácím nestačilo a nadále se hnali dopředu především oni. Aduriz však výjimečně neměl střelecký den a znovu si pouze vylámal zuby na Mariňovi. Dvanáct minut před koncem tak přišla ojedinělá šance Levante, které mohlo v tu chvíli ukořistit takřka nezaslouženou remízu, ovšem José Morales těsně přestřelil. Čtyři minuty nato pak bylo rozhodnuto: Aduriz se raději představil v roli nahrávače a vybídl k zakončení Williamse, jemuž se podařilo poslat míč přesně do dolního růžku branky.

V samotném závěru málem zdramatizoval vývoj zápasu Zouhair Feddal, jenže ani jeho hlavička nakonec gólem hostí neskončila. Když pak během nastavení výtečný Mariňo vychytal Ikera Muniaina, skončilo utkání výhrou domácích v poměru 2:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážení přátelé ,příznivci ,sportu a hlavně sázkaři. Dovolte abych Vás varoval před nákupem tipů z mailu salveto@email.cz. Nabízí se na různých serverech ,lákají na vysoké kurzy-sázky na počet golů,poločasy,atd. kdo zná ,ví co je to za kurzy. Nabízejí předplatné, které po ok tipu kurz. průměr. 1,98 okamžitě zvyšují ,atd. Testoval jsem je 3 měsíce ,průměr tipů je 2,02 a úspěšnost 30%. Předávám to dále, abych šetřil peníze i případným zájemcům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele