31. kolo
03.04.2016 12:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Granada CF 1:1

Naděje Athleticu uzmutí čtvrtého místa zpod moci Villarrealu lehce pohasly, neboť celek z Bilbaa uhrál proti sestupem ohrožené Granadě pouze remízu 1:1. Domácí přitom zápasu dlouho dominovali a od sedmadvacáté minuty také vedli zásluhou Íňiga Lekueho, jenže Aritz Aduriz pak zahodil pokutový kop a hosté trestali.

Mladičký osmnáctiletý talent Adalberto Penaranda totiž třináct minut před koncem srovnal skóre a právě o získaný bod granadští poskočili nad sestupové pásmo. Zato Athletic na vysněné předkolo Ligy Mistrů v podobě čtvrtého místa ztrácí celých šest bodů.

Baskové se tak nezvládli poučit z minulého kola před reprezentační přestávkou, kdy rovněž neudrželi vedení proti barcelonskému Espanyolu a prohráli 2:1. Na momentálním rozpoložení jim nepřidalo ani brzké zranění Sabina již z první minuty. Jeho náhradník Lekue ale zastal roli střelce na výbornou, když si hned v průběhu první půle umně zpracoval hlavičkové přiťuknutí Adurize z dlouhého nákopu vpřed a po obalamutění soupeřova obránce prudkou ranou překonal i brankáře Andrése Fernándeze.

Nejlepší střelec domácích, Aritz Aduriz, však až na tuto gólovou asistenci neměl svůj den. Ještě do přestávky totiž španělský reprezentant napálil brankovou konstrukci a poté zahodil i pokutový kop, který si sám vybojoval na Davidu Lombánovi. Fernándeze v tu chvíli znovu zachránila tyč a přetrvával tak nadále stav 1:0.

Po změně stran pak Athletic za své promarněné příležitosti tvrdě pykal, když zmatku v jeho defenzivě využil mladíček Penaranda a pohotově vyrovnal. V samém závěru mohl přece jen strhnout vedení zpět na stranu favorita Iňaki Williams, avšak i do třetice byla proti radosti domácích branková konstrukce.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele