36. kolo
01.05.2016 12:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Athletic porazil Celtu 2:1 a jde na páté místo

Boj o pohárové příčky ve Španělsku přitvrzuje. Šestý Athletic v poledním střetnutí s pátou Celtou Vigo zvítězil těsně v poměru 2:1 a oba týmy si tak pořadí v ligové tabulce prohodily. Na čtvrtý Villarreal nyní Baskové ztrácí pouze tři body, ovšem Žlutá ponorka má v tomto kole ještě před sebou večerní utkání s Valencií.

Svěřenci Ernesta Valverdeho se museli vypořádat s úvodním nezdarem, neboť v třinácté minutě oklamal jejich ofsajdovou past Fabian Orellana a poslal Celtu do vedení. Domácí se však dostali k vyrovnání ještě do poločasu díky pokutovému kopu, který vybojoval i následně proměnil Aritz Aduriz. Pro Celtu pak bylo ještě hůře, když hned dvě minuty nato uviděl Gustavo Cabral druhou žlutou kartu a musel předčasně putovat do kabin.

Když pak po změně stran osmnáct minut před koncem nadvakrát doklepl míč za záda Sergia Álvareze Raúl García, zajistil si Athletic veledůležitou výhru 2:1, kterou si pojistil přinejmenším účast v příštím ročníku Evropské ligy a stále může živit drobnou naději i na předkolo Ligy mistrů. Celta naopak zažila krušné odpoledne, neboť dva zápasy před koncem ji čeká v boji o Evropskou ligu velký boj i proto, že v posledním kole zavítá na stadion favorizovaného Atlétika Madrid. Athletic sice také v závěru sezony nečeká nic lehkého, ale v případě prvenství nad Las Palmas a Sevillou ještě celek z Bilbaa může ohrozit i čtvrtý Villarreal.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book zde má jasno - mě stačí 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele