22. kolo
07.02.2015 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Granada CF 2:0

Villarreal sice minulý týden přišel o svou úctyhodnou sérii neporazitelnosti, ale tu novou nastartoval hned záhy. Domácí vítězství 2:0 nad tápající Granadou tak znovu přináší tlak na Valencii se Sevillou v boji o vytoužené čtvrté místo v ligové tabulce.

Po půlhodině hry prolomil bezbrankový stav stoper Mateo Musacchio, ale ani poté nebylo nic rozhodnuto. Grandadští nejenže dlouho v defenzivě odolávali, ale usilovně se tlačili i do zakončení v honbě za vyrovnáním. Až v samotné poslední minutě zápasu tak dodal klid na kopačky domácích Gerard Moreno. Villarreal sice nadále zůstává na šesté příčce, ovšem bodově se již dotáhl na pátou Valencii a na čtvrtou Sevillu pak ztrácí pouhý bod. Nutno však dodat, že oba zmíněné celky mají své zápasy tohoto kola stále před sebou. Granada naopak zůstává v sestupové zóně, ovšem po kurážném výkonu nemusí věšet hlavu.

Domácí kouč Marcelino provedl oproti těsné prohře 3:2 na půdě favorizované Barcelony celou řadu změn v základní sestavě, dost možná i proto, že již ve středu si jeho tým zopakuj boj s katalánským gigantem v rámci prvního ze dvou zápasů semifinále Copa del Rey. Nejlepšího střelce Lucana Vietta i dalšího tahouna ofenzivy Denise Čeryševa tak nahradil například Joel Campbell, čerstvá lednová posila z Arsenalu, odkud ve Španělsku hostuje do konce sezony.

Ideální vstup do zápasu málem z pohledu Žluté ponorky zaznamenal Ikechukwu Uche, ovšem jeho rána z první minuty těsně prosvištěla na břevnem granadské branky. Jinak však bylo patrné, že řada hráčských změn se projevuje na vzájemné spolupráci a Villarreal v úvodních minutách nijak neoslňoval. Granada naopak pod vedením nového kouče Abela Resina působila živým dojmem a několikrát zahrozila skrze křídelníka Lasse Bangouru. Hostující brankář Olazabal pak musel zasahovat u tvrdé rány Morena.

Naprosto vyrovnaný zápas však domácí přece jen začali strhávat na svou stranu již v prvním poločase. Bruno poslal vzdušnou přihrávku Morenovi, ten odrazil atak bránícího hráče a na přední tyč předložil centr Musacchiovi, jenž s trochou štěstí procpal míč až za brankovou čáru. Ani po změně stran však domácí s nabytým vedením nijak zvlášť neexcelovali a museli se opakovaně bát vyrovnání. Jhon Córdoba se nejprve marně dožadoval pokutového kopu a pak nastřelil brankovou konstrukci, byť v tu chvíli vyletěl nahoru praporek čárového rozhodčího kvůli postavení kolumbijského útočníka mimo hru.

Asi největší šance hostí poté připadla deset minut před koncem Franu Ricovi. Brankář Sergio Asenjo však bleskurychle zasáhl a podržel svůj tým v klíčové chvíli. V samotném nastavení pak z brejku do otevřené obrany Granady udeřil střídající Čeryšev, jenž předložil na stříbrném podnose šanci Morenovi, aby pohodlně zavěsil míč do sítě na konečných 2:0.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
Robík

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
houdic

No tak tohle bylo strašný, absolutně nezasloužená výhra. Od tý doby co sleduju Villarreal nmejhorší zápas, kterej jsem kdy viděl. I v tý sezóně co spadli hráli tak 3x líp než dneska. Nebejt Musacchiua tak dostanem bůra. Granadě jsem skoro přál tu výhru, protože by si jí zasloužili. Ale co, 3 body se počítaj a furt bojujem o LM

Reagovat
Rage

Tak hlavní důvod toho výkonu bylo šetření hráčů na středeční zápas s Barcou a i tak to nebylo zas až tak strašné, teda minimálně první poločas. Já teda rozhodně pamatuju i horší výkony. To ale každopádně nemění nic na tom, že Granada si za druhý poločas zasloužila neprohrát, to je fakt.

I když jsem rád za to ukázkové točení se sestavou, tak i tak si myslím, že tým nemáme dostatečně široký na to, aby uhrál tři soutěže naplno. Aby se nám taky nakonec nestalo, že příští sezónu budem úplně bez Evropy.

Reagovat
houdic

Tak to sice jo, ale třeba v poháru hraje dost podobná sestava. Prostě jim to dneska nešlo, já to chápu to se stává. Všechny přihrávvky nepřesný, míč je neposlouchal a tak. Já to s pohárama vidim furt růžově, v Copě se teď vypadne sBarcou a 2 soutěže zvládnou.Ale bojim se léta, zajmalo by mě kolik se toho zase prodá...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele