19. kolo
17.01.2015 18:00 CET
3 : 2
(2:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - UD Almería 3:2

Valencia nakonec udolala Almeríi 3:2 díky brance Álvara Negreda z 83. minuty. V první půli ještě dokázali hosté dotáhnout náskok Netopýrů díky dvěma gólům Tomera Hemeda, ale v druhé půli již neuměli čelit vysokému tempu hry Valencie, která si vítězstvím upevnila postavení v první pětce.

Na první branku utkání se nemuselo dlouho čekat. Velká aktivita domácích byla odměněna už po 11 minutách hry, když Barragán vyslal do vápna Almeríe chytrý pas a Daniel Parejo přesnou ranou k tyči rozjásal více než čtyřicet tisíc diváků v hledišti - 1:0! Radost Valencijským ale nevydržela dlouho. Netopýři totiž hned o dvě minuty později chybovali ve středu hřiště a rychlý protiútok potáhl po pravé straně Welligton Silva, jenž následně přesným centrem našel před bránou nabíhajícího Hemeda - 1:1!

Hra se poté částečně uklidnila, ale domácí se odhodlaně drali za dalším gólem. A těsně před uplynutím první půlhodinky skutečně udeřili znova. Úspěšná akce začala na levé straně a po ose Gomes - Alcácer - Rodrigo se míč podruhé v zápase dostal za záda gólmana Juliána - 2:1! Domácí si ovšem znova nedali pozor krátce po vstřelení vedoucího gólu. V 33. minutě si na Verzův rohový kop nejvýše vyskočil Tomer Hemed, jenž svou druhou brankou v zápase udržel akcie svého týmu nad vodou - 2:2! A mohlo být pro Netopýry ještě hůř, kdyby neúnavný Hemed namířil svou hlavičku v 36. minutě jen o málo níž, jeho pokus tak pouze orazítkoval břevno!

Po změně stran už podobně dramatických chvil ubylo a Valencie se systematicky tlačila za rozhodující brankou večera. Ještě před tím v 52. minutě spálil dobrou šanci Gomes. V 60. minutě pak domácí kouč Nuno nasadil do hry Negreda, který ihned oživil ofenzivní snahy Los Che. Střídající útočník si vypracoval slibnou příležitost už v 63. minutě, jeho hlavička ale skončila jen v rukavicích gólmana Juliána.

O poznání úspěšnější byl pak zkušený Negredo v 83. minutě. Při rozhodující akci zápasu vypustil Gayá z levé strany prudký centr před hostujícího brankáře a na zadní tyči si počíhal právě devětadvacetiletý forvard, jenž své první ligové zkušenosti nabíral právě v Almeríi - 3:2! Na Negredova střelu hlavou už hosté nedokázali najít odpověď a Valencie si tak připsala zcela zasloužené vítězství.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Udělali Real,snad nerupnou s Almeriou.

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele