20. kolo
25.01.2015 21:00 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Dramatický zápas pokutových kopů vyšel lépe pro Valencii

Tvrdý boj o čtvrté místo nakonec zvládla lépe Valencia, která v domácím prostředí přehrála nebezpečnou Sevillu 3:1. V divokém zápase plném faulů, karet i pokutových kopů se diváci na Mestalle rozhodně nenudili a díky dvěma brankám Daniho Pareja s jedním zásahem Javiho Fuega se také s konečným hvizdem mohli i vesele radovat. Proměněná penalta Carlose Baccy již na prohře Sevilly nic nezměnila.

Valencie se tak vyšplhala na klíčovou čtvrtou příčku právě před svého nedělního soupeře, před nímž nyní vede o jediný bod. Sevilla má však zápas k dobru, byť se samotným Realem Madrid. Ve dvacátém kole navíc Andalusané jen potvrdili, že jejich skvělé výsledky s papírově horšími mužstvy ostře vyvažují prohry se všemi přímými konkurenty v boji o čelo tabulky. Mezi jinými se hodí zmínit tvrdé debakly od Barcelony či Atlétika Madrid.

Domácí vstoupili do zápasu, jak je jim na Mestalle vlastní, tedy drtivým tlakem. Okamžité napadání rozehrávky, neuvěřitelná intenzita hry, bylo se opravdu na co koukat. První šance přišla ve čtvrté minutě, když Álvaro Negredo protlačil svou statnou postavu do šestnáctky i s míčem, avšak Rodrigo jeho nabídnutou přihrávku v úvodní gól nepřetavil. Někdejší útočník Sevilly byl proti svému bývalému zaměstnavateli řádně při chuti a brzy si svou aktivitou vynutil na obraně hostí pokutový kop. Ten následně proměnil kapitán Parejo, byť opakované záběry prokázaly, že se úplně klidně dal pískat naopak faul Negreda na Dioga, a ne naopak.

Krátce po úvodní brance navíc Parejo zakončil perfektně vyvedený protiútok valencijských, který ve finální fázi připravil krásnou křížnou přihrávkou Enzo Pérez. Výhodný stav 2:0 však domácím vydržel sotva pár minut. Stejně jako v prvním gólovém případě šlo i tentokrát o sporný pokutový kop, o který se příhodně postaral Parejo zákrokem na "viníka" Dioga. Carlos Bacca se nenechal rozhodit ani tím, že stojí tváří v tvář penaltovému mágovi Diegu Alvesovi, a suverénně zavěsil na 2:1.

Ještě před odchodem do šaten pak kolumbijský útočník dostal jedinečnou příležitost dokonce srovnat skóre. Došlo totiž již na třetí odpískaný faul v pokutovém území jednoho z týmů, tentokrát se provinil Joao Cancelo na Vítolovi. Napodruhé již ovšem um Diega Alvese zaznamenal úspěch - domácí brankář dokázal svého protivníka před zahráním kopu rozhodit, vystihl správnou stranu a rázně míč vyrazil. Celkové statistiky brazilského čaroděje na španělské půdě činí 20 zneškodněných penalt z devětatřiceti pokusů.

Ani po změně stran penaltové kontroverze ne a ne utichnout. Tentokrát dost možná nejpenaltovější zákrok večera - faul Cokeho na Rodriga - překvapivě zůstal nepotrestán. Na opačné straně hřiště se musel Alves vytáhnout proti ráně Deulofeua, ale zanedlouho si Mestalla mohla znovu uvolněně zakřičet gól. Špatný odkop brankáře Beta měl za následek rychlou akci soupeře, kterou po kombinaci s aktivním Rodrigem zakončil Javi Fuego přízemní ranou přesně do dolního růžku.

Beto se ještě v závěru utkání snažil mermomocí odčinit své dřívější pochybení parádním zákrokem při střele Andrého Gomese, jenže dvougólové manko tím sám o sobě smazat nemohl. Sevilla se sice nadále snažila o průlom pozorné valencijské obrany, ale nakonec se musela smířit s tím, že v pozdní nedělní večer bude tahat za kratší konec provazu. Šlágr dvacátého kola tak skončil cennou výhrou Valencie 3:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
celeb

Tipol by som, ze zas vyhra Espanyol.

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní zápas, plný emocí, faulů ale i fotbalové kvality!! A atmosféra na Mestalle je opravdu jedinečná!!!

Reagovat
Robík

Souhlasím.Konečně se Valencia chytla.Věřím,že letos vybojuji LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele