35. kolo
03.05.2015 19:00 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - SD Eibar 3:1

Valencie suverénně pokračuje v cestě za vysněnou kvalifikací do Ligy Mistrů. Díky domácí výhře 3:1 nad sestupem ohroženým Eibarem se již Los Che tři kola před koncem znovu osamostatnili na čtvrté příčce před dotírající Sevillou a navíc znovu vyvíjejí tlak i na třetí Atlético Madrid.

Oba zmínění konkurenti ze špice ligové tabulky totiž v pětatřicátém kole ztratili, když Atlético pouze remizovalo s Athleticem a Sevilla podlehla Realu Madrid. Vzhledem k tomu, že Valencie má se svým andaluským pronásledovatelem lepší vzájemné zápasy a tříbodový náskok k tomu, postačí jí k definitivní jistotě předkola milionářské soutěže již jen dvě další vítězství. O to nedělní se postarali Nicolás Otamendi, Dani Parejo a Paco Alcácer. Za hosty pouze v závěru snižoval Mikel Arruabarrena. Eibar po další prohře zůstává s jednatřiceti body nebezpečně blízko sestupovým příčkám.

V letošní sezoně si Netopýři vžili na svém stadionu Mestalla vlétnout na soupeře hned od úvodu zápasu, ovšem tentokrát jim chvíli trvalo, než se do střetnutí plně ponořili. První šanci si vytvořil Paco Alcácer, jenž dostal v základní sestavě přednost před Álvarem Negredem, ovšem Xabi Irureta v brance hostí si s danou situací bezpečně poradil. Valencijský tlak se však postupně stupňoval, až záhy vyústil v úvodní gól.

Levý obránce Valencie José Gayá unikl po kraji hřiště a nikým nehlídán poslal přesný centr na hlavu Nicoláse Otamendiho, jenž svou čtvrtou brankou sezony poslal domácí do vedení. Ještě do přestávky málem vedení Los Che zdvojnásobil Rodrigo De Paúl, ovšem ztroskotal na pozorném Iruretovi. Po změně stran pak Valencie nejenže neusnula na vavřínech, nýbrž dokonce přidala na obrátkách. V šestapadesáté minutě přidal druhý gól večera Dani Parejo díky tečované ráně zpoza pokutového území.

Dvacet minut nato pak Alcácer završil pohodové představení valencijských, když zblízka dorazil Parejův přímý kop, který se odrazil od brankové konstrukce. V závěru sice nedorozumění Mustafiho s Gomesem umožnilo Ángelovi předložit na stříbrném podnose gólovou šanci Arruabarrenovi, jenž danou možností nepohrdl, avšak víc již domácí Eibaru nedovolili. Valencie tak slaví svou jubilejní patnáctou domácí výhru sezony a průběžný zisk dvaasedmdesáti bodů, což je jejich nejlepší počin od památného titulu z roku 2004 ještě pod vedením kouče Rafy Beníteze.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele