25. kolo
01.03.2015 12:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Sociedad 2:0

Valencia potvrdila roli favorita a nad Realem Sociedad San Sebastian zvítězila poměrem 2:0. O branky domácího týmu se postarali dva hráči. Nejprve se do vlastní brány nešťastně trefil Ansotegi, po něm mířil do té správné Pablo Piatti. Valencia se díky třem bodům bodově dotáhla na třetí Atlético Madrid, které má ale zápas k dobru.

Domácí hráči se do soupeře pustli se vší vervou a v "plné polní". Od začátku do duelu nastoupili i hráči jako Alvaro Negredo, Sofiane Feghouli nebo Pablo Piatti. Hosté na trávník vyrazili s Imanolem Agirretxem v útoku, kterého podporovali Rubén Pardo a Sergio Canales. Aktivnější byli samozřejmě domácí, kteří prvních pár minut vůbec soupeři nepůjčili míč. Až po pěti minutách Granero zkoušel přihrát do pokutového území, ale byl zastaven.

O chvíli později si velkou chybu připsal obránce Mustafi, který se sice dlouhodobě prezentuje vynikajícími výkony, ale dnešní úvod mu příliš nevyšel. Mladý obránce a někdejší hráč janovské Sampdorie špatně odhlavičkoval míč, čím nabil Agirretxemu. Ten ale střelou z první nepřekonal brankáře Diega Alvese. Po čtrnácti minutách se do další velké šance dostal Sofiane Feghouli, který dostal skvělý míč za obranu hostí. Jeho střela jen těsně minula levou tyč hostující branky.

Krátce před prvními třiceti minutami hry se k hlavičce po centru ze strany dostal obránce Mustafi, který si vyskočil ze všech nejvýš. S jeho pokusem měl brankář Rulli plné ruce práce, ale nakonec se mu povedlo dostat míč mimo tři tyče. Poté se k míči u vápna dostal Negredo, který se pokoušel centrovat do vápna, ale byl zastaven Martinezem. Xabi Prieto se dostal k míči ve velkém vápně Valencie, kde zkoušel vystřelit. Jeho pokus ale zablokoval obránce Mustafi.

První poločas mnoho fotbalové podívané nenabídl, ale druhá polovina už byla o poznání lepší. Po centru Piattiho se do zakončení dostal Feghouli, který pohotově vystřelil na branku Rulliho. Nakonec k němu ale rána nedoletěla, protože míč zablokovala obrana hostů. Poté ale Valencia rozhodla o třech bodech. Nejprve se k míči dostal Parejo, který centrem do pokutového území našel Pabla Piattiho. Ten se pokoušel ihned vystřelit, ale míč napálil do obránce Ansotegiho. Od něj se ale balon odrazil právě do brány, takže Netopýři vedli!

Pokud chtěli hosté ještě reagovat, nepodařilo se jim to. Valencia totiž o pouhé tři minuty později skórovala znovu. A opět u toho byl Pablo Piatti. Tentokrát mu už nic nestálo v cestě. Po rychlém protiútoku se k míči dostal na kraji hřiště Sofiane Feghouli, který servíroval míč na malé vápno. Tam si naběhl málo hlídaný Pablo Piatti a tentokrát už míč poslal přesně za Rulliho záda - 2:0.

Pablo Piatti se probíjel ke gólu také dvacet minut před koncem, ale stopku mu vystavil obránce Martinez. Střídajícího Rodriga poté hledal Alvaro Negredo, který poslal do vápna zajímavou nahrávku, ale Rodrigo byl zablokován. Dokázal sice vystřelit, ale mířil pod tlakem jen těsně vedle tyče. Nabíhajícího Negreda pro změnu hledal střídající Rodrigo de Paul, ale Negredo byl dobře pokryt. Tři minuty před koncem nezměnil daný stav ani střídající útočník Finnbogason, který si sice naskočil na dobrý centr, ale hlavičkoval mimo tři tyče! Valencia je po výhře nad Realem Sociedad na čtvrtém místě, zatímco hosté odjíždějí s prázdnou a jsou až jedenáctí.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RS

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 gol da negredo

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele