17. kolo
04.01.2015 17:00 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Real Madrid 2:1

Valencie senzačně otočila zápas s Realem a ukončila jeho rekordní vítěznou sérii. Skóre zápasu otevřel z penalty Cristiano Robaldo už ve 14. minutě, Netopýři ale v druhém poločase dokázali odpovědět brankami Barragána a Otamendiho. Po napínavé podívané si Valencie upevnila postavení na pohárových příčkách, Real dal šanci svým pronásledovatelům.

Cristiano Ronaldo se rozhodně nemohl cítit na stadionu Mestalla vítán a svou popularitu si nezvýšil ani ve 14. minutě. Předtím totiž sudí Manzano odpískal ruku Negreda v pokutovém území po centru Balea. Nařízené penalty se chopil tradiční madridský exekutor a střelou do protipohybu gólmana Alvese poslal v černém hrající Real do vedení 1:0!

Nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl očekávaný scénář, tedy jasné vítězství evropských šampionů, nějak zvrtnout. Ve 25. minutě mohl portugalský kanonýr zvýšit už na rozdíl dvou branek, kdyby se po přihrávce Balea a obejití domácí obrany trefil z ostrého úhlu. Valencie působila zakřiknutě a většina první půle probíhala v režii Realu, přičemž domácí se dopouštěli velkého množství nedovolených zákroků. Tvrdě ale hráli i hosté a třeba Ramos unikl jen těsně druhé žluté kartě po tvrdém ataku na Negreda deset minut před koncem první půle.

Po přestávce se domácí zvedli, čemuž jim výrazně napomohla trochu šťastně vstřelená branka. V 52. minutě rozehrál útočnou akci Netopýrů Gayá, jenž přenechal míč Barragánovi, a ten vyslal na branku Realu tvrdou střelu. Ránu z poza vápna ještě stačil tečovat Pepe a padající Casillas už nestačil zareagovat - 1:1! Real neváhal a hnal se za ztraceným náskokem, hra znova dostala tempo a velké nasazení.

Těsně před uplynutím šedesáté minuty zabránil jasnému gólu z kopačky Balea obětavým obranným zákrokem Otamendi a tentýž hráč měl prsty o pár minut později i v rozhodující chvíli večera. V 65. minutě zahrával rohový kop Pareja a na míč si nejvýše vyskočil právě argentinský obránce, který svou druhou brankou v sezóně zajistil svému týmu vedení 2:1! A mohlo to být o dvě branky hned o tři minuty později, kdyby vyloženou šanci v 68. minutě nepromarnil před Casillasem osamocený Barragán.

Real nepřestával tlačit a dokonce si vypracoval velmi slibné šance. V 79. minutě po centru Kroose mířil Ramos hlavou mimo a při stejné disciplíně minul i Isco v 85. minutě, kdy se fantastickým zákrokem blýsknul brankář Alves. Ze závěrečného tlaku Realu se tak už gól nezrodil a domácí mohli slavit veliké vítězství. Real odešel ze soutěžního zápasu se sklopenou hlavou poprvé po dvaadvaceti vítězných utkáních.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2 CR7.

Reagovat
smazaný uživatel

HOT NEWS! Z listu Mundo Deportivo se stává nejzmiňovanější sportovní deník těchto dnů. K informacím o neshodách mezi trenérem Luisem Enriquem a LIONELEM MESSIM nově přidal zprávu, podle níž Barcelonu kontaktovala CHELSEA. Londýnský klub chce prý společně s firmou Adidas za 250 MILIÓNŮ LIBER vykoupit argentinského útočníka z katalánského klubu. Odpoledne se objevila zpráva, že má Messi žaludeční problémy.

Večer zase vylezlo, že Messi nemá žaludek na působení pod Enriquem. Podle deníku Messiho žene pryč i vyhazov sportovního ředitele Andoniho Zubizarrety a bývalého spoluhráče Carlese Puyola. Naopak ho láká šance, že se v jednom týmu znovu sejde se Cescem Fàbregasem.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 ( Feghouli - Penaldo )

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
valloire

2-6

Reagovat
10FKK

6-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

14' CR7

34' Isco

70' Benzema

Reagovat
Robík

Ten první gol Ti vyšel.Dobře,že ten zbytek ne.Bohužel Barca má "skvělého taktika trenéra",takže toho nevyužila.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Valencie. tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1,k ať nežeru

Reagovat
roberos

Tradiční dárek Realu - penalta (hráč Valencie tou rukou uhýbal a dával ji za sebe) už to začíná být komedie to nadrřování Realu a gratuluji Penaldovy k 15 penalté ( letos dá 50 gólú a z toho 30 z penalt ! Doufám že zlatý míč dostane Neuer a pak jsem zvědav jak se ten arogatní napomadovanej sobec bude tvářit!!!!!!

Reagovat
NuFc23

Reagovat
CzechLukas

Chvilku po tom se měla kopat další penalta pro Real.. To nic ale nemění na tom že to byl od Realu bídný výkon a zasloužená prohra. Ronaldo slabota a co se týče Garetha-škoda slov

Reagovat
NuFc23

Krasa Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvetsi spokojenost. Dekuji za pozdni darek k Vanocum

Reagovat
smazaný uživatel

Krystýna

Reagovat
roberos

Ronaldo už 4 zápas v řadě hodně slabý na MS klubů několikrát nezpracoval míč je vidět když nedostane přihrávku před prázdnou branku nebo míč do běhu tak je naprosto nulový! Teď dává góly jen z penalt ( už 15 !) a herně je na ton desítky hráčů lépe.

Reagovat
N.Gin

Ty musis mit hodne mindrak . Dneska byla penalta jasna (O tom ze se o par minut pozdeji mela kopat druha mluvit nebudu) Jinak nic proti tomu ze dneska to byl od nas hrozny vykon, ale to ze se Ronaldovi nepovedly 3 zapasy nerozhoduje nejlepsiho hrace roku. To je jak kdybys rekl ze Neuer dostal od Realu bura proto je to lempl , a porad nechapu co je spatnyho na tom ze nekdo promenuje penalty? :)

Reagovat
roberos

A včem je Penaldo ( ta ruka byla nastřelená a hráč sní uhybal - Barcelona měla za ruku taky kopat penaltu a mnohem jasnější než tato Realu a nic nekopala takže 15:1 na penalty pro Real to už je sakra divné!!!) dal za rok 61 gólú ( 14 z penalt) Messi 58 gólú ( 8 z penalt) a ronaldo odehrál o dva zápasy víc tak nevím v čem je lepší než Messi a třeba Neuer. Penaldo má mizernou techniku třeba takový Roben by si ho vodil na provázku!!! A zlatý míč Neurovi vyhrál MS a další trifeje. Penaldo krom ligy mistú vyhořel na MS a taky MS klubú a v lize Real až třetí , navíc ho Atletico vykleplo ve španělském superpoháru.! Nevidím že by Real a Penaldo nějak extra zářily.

Reagovat
N.Gin

To ze se nekde neco neposoudilo neznamena ze jinde by se nemeli ostatni zakroky piskat taky (to by se vlastne po slavnym zapasu Chelsea-Barca v LM nemeli penalty a cerveny davat vubec). Tohle proste byla jasna ruka a ta potom jakbysmet. Pamatuju si jak nekolik let zpatky byly statistiky penalt naopak (a to jeste 2x tolik) a piskala se pro Barcu snad v kazdym clasicu. Kdyz nekterej tym dominuje tak se ho protihrac snazi zastavit i za cenu faulu a potom to takhle dopada. Nerikam ze treba 1 z 10 neni nafilmovana, nebo spatne posouzena, ale to je nastesti problem rozhodciho.

Ronaldo proste letos dominoval. Messi nic nevyhral a tezko porovnavat vykony hrace z pole a brankare (myslim si ze by meli mit vlastni kategorii). Libi se mi jak o LM mluvis jak kdyby to byl okresni prebor :)

A to ze Real letos nezaril snad nemuzes myslet ani vazne . Krome ligy vyhrali vsechno co mohli.

Reagovat
roberos

Barca v žádné sezóně neměla penalty 15:1 ve svůj prospěch ( v porovnání s Realem) jako teď má Real nepiš tady žvásty !!! Jinak Ronaldo nijaknedominoval ( jedině v penaltách) dominance vypadá jinak ( Messi 2012 - 91 gólů) . Ronaldo herně nedominuje ( proti Messimu se staví 3,4 obránci na Ronalda jde 1 nebo 2 - kdyby se proti Ronaldovy taky postavila taková zeď tak nedá ani polovinu gólů !! )

Reagovat
N.Gin

Letos je to 8:1, loni 6:12 dalsi sezony 9:5 a 13:11 . Takze posledni 4 sezony 36:29 pro Real v lize. Zase takovej rozdil to neni. To kolik obrancu se proti komu stavi je uplne zcestny a zalezi to jak na tymu protihrace tak i na pozici CR. Jinak by mne zajimalo kde tady ty statistiky beres . Ale vzhledem k tomu ze aji kdybys pocital letos vsechny souteze tak Real ma penalt 11 a ne 15 jak pises tak je to prinejmensim zajimavy

Reagovat
roberos

Neuer od Realu bura nedostal - to Real dostal od Barcy

Reagovat
N.Gin

Vytahovat 5 let starej zapas. Tak dobre dostal 1 a v dalsim zapase 4 coz beru jako bura . (Stejne jako rok zpatky dostala Barca od Bayernu sedmicku )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele