31. kolo
13.04.2015 20:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Levante UD 3:0

Valencijské derby vyznělo jednoznačně pro favorita. Pondělní dohrávku jednatřicátého kola Primera División totiž Valencie zvládla na jedničku a přehrála Levante jednoznačně v poměru 3:0. Už v první půli soupeře položili na lopatky Paco Alcácer a Sofiane Feghouli, které po změně stran v samotném závěru ještě doplnil střídající Álvaro Negredo.

Valencijští tak nadále zůstávají pevně usazeni na klíčovém čtvrtém místě, zajišťujícím kvalifikaci do předkola Ligy Mistrů. Ztráta na třetí Atlético a tedy možnost dostat se do milionářské soutěže přímo a ne skrz ošidné vyřazovací boje, navíc činí pouhý jeden bod. Pátá Sevilla však stále číhá na svou šanci jen s tříbodovým odstupem. To Levante zůstává po další prohře odsouzeno k setrvání v sestupovém pásmu, na záchranu momentálně ztrácí tři body.

Hosté přitom měli několik slibných šancí, jenže žádnou z nich nedokázali využít a jen potvrdili svou mizernou formu, kdy z posledních pěti zápasů prohráli hned ve čtyřech případech. Jako první se svým hlavičkovým pokusem zamířil nepřesně Andreas Ivanschitz, kterého záhy podobně nepřesným zakončením napodobil Simao. To domácí byli o poznání efektivnější. Paco Alcácer sice ještě první ránu do brány před tělo obránce neprotlačil, ale po čtvrthodině hry již dal přesnou hlavičkou do levého horního rohu branky Valencii vedení.

V minutě šestatřicáté pak navýšil vedení Netopýrů Feghouli, když z podobné pozice jako jeho mladičký kolega z útoku rovněž hlavou vystřelil poločasový výsledek 2:0. Po změně stran se opakovala stejná písnička. Levante zprvu zabralo, jenže vypracovanou šanci zahodilo, neboť Iván López trefil pouze brankovou konstrukci. Pak už se zase začala ke slovu dostávat favorizovaná Valencie. Ve dvou případech neuspěl obránce Shkodran Mustafi, stejně jako následně těsně minul také Joao Cancelo.

Přesto ještě domácí svou výhru stihli vyšperkovat třetím gólem v samotném závěru. Střídající Álvaro Negredo zpoza pokutového území napřáhl k razantní střele, která zapadla do pravého horního rohu brány za bezmocného Mariňa. Tímto zásahem z třetí minuty nastavení také zápas v podstatě skončil, Valencie potvrdila své ambice a nadále může snít o mimořádně vydařené sezoně.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele