23. kolo
15.02.2015 12:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Getafe CF 1:0

Netopýři z Valencie se protrápili k těsné výhře nad hosty z Madridu. Getafe spíše bránilo a vytvořilo si za celý zápas jen několik málo šancí. Ani ze strany domácích Los Che to ale dnes v poledne nebyl žádný zázrak a utkání rozhodla jediná penalta. Tu dvacet minut před koncem proměnil Alvaro Negredo.

Valencia odolala náporu Sevilly a díky třem bodům zůstává na čtvrté příčce. Ta je místem, které zaručuje celku z Valencie alespoň předkolo Ligy mistrů. Cesta za výhrou ale dnes rozhodně nebyla snadnou záležitostí. To snad ani ne proto, že by soupeřem byl nějaký silný tým, který by chtěl hrát vyrovnanou partii, ale samotným domácím se dnes dařilo jen pramálo. Diváci na stadionu Mestalla tak viděli nepříliš pohledný fotbal a množství žlutých napomenutí.

Od úvodních minut se na hrací ploše objevila útočná esa Valencie jako Alvaro Negredo, Pablo Piatti nebo mladík de Paul. Bylo to ale madridské Getafe, ze kterého zářila větší chuť hrát. Getafe se od prvních minut dostalo na polovinu Valencie a nehodlalo ji opustit. Problém pro něj znamenala finální fáze rozehrávky, která často byla nepřesná či směřovala do ofsajdu. Až po osmi minutách se některým fandům Valencie mohl v tom dobrém slova smyslu zrychlit srdeční tep, když si míč na střelu nachystal Rodrigo de Paul a z nějakých pětadvaceti metrů vyzkoušel pozornost brankáře Jonathana Lópeze, ale bránu minul.

Poté se Netopýři dostali k zahrávání série několika rohových kopů a obránci Getafe měli co dělat, aby jejich pokusy odvrátili. Nakonec se vše dařilo a do protiútoku se mohl vydat Diego Castro, ale vracející se obrana Valencie mu překazila jakékoli pomyšlení na vstřelení branky. Strategie Los Che byla hodně jasná a průhledná - nakopávané míče směrem na zkušeného střelce Alvara Negreda, který následně sklepával míč do druhé vlny na nabíhajícího de Paula nebo Piattiho. Obránci Getafe si ale už v zárodku s útočníkem Valencie poradili. Do zajímavé šance se dral Mehdi Lacén, ale brankář Diego Alves byl včas na místě.

A zase to bylo stereotypní nakopávání vpřed na Negreda. Popřípadě se Valencie dostávala k ohrožení branky Getafe kombinační hrou, která ale postrádala jakýkoli moment překvapení či náznak nebezpečné akce. S dalším centrem Rodriga de Paula si poradil bez větších problémů zasahující obránce Emiliano Velázquez. Na rohový kop si krátce před změnou stran naskočil Javi Fuego, ale jeho hlavička letěla mimo tři tyče. Poslední akci první půle měl na svědomí Rodrigo de Paul, který obelstil obránce, ale nepřekonal pozorného brankáře Jonathana Lópeze.

Valencia začala obléhat pokutové území Getafe také zkraje druhé půle a dokonce se Rodrigo de Paul dostal do zajímavé střelecké pozice. Minul ale bránu. Deset minut po změně stran se zranil obránce Roberto Lago, kterého musel na hrací ploše vystřídat Sergio Escudero. První vážnou akci zápasu měl na svědomí útočník Alvaro Negredo, který využil brilantního pasu ze strany i svých centimetrů a hlavičkoval. Brankář Jonathan López ale předvedl fantastický zákrok jednou rukou a míč pod břevnem vyrazil!

Další minuty nepřinesly nic zajímavého, ale dvacet minut před koncem zápasu se udál rozhodující moment. Juan Rodríguez ve snaze o odehrání míče ve vápně podťal svého soka a sudí José González nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný Alvaro Negredo a zkušeně poslal brankáře Lópeze na druhou stranu brány. Valencie konečně prolomila vlastní neschopnost a vedla.

Unaveného Enza Péreze poté vystřídal mladý Rodrigo a diváci si slibovali další ofenzivní nápor. K tomu ale nedošlo. Centr před bránu posílal Pablo Piatti, ale právě střídající Rodrigo Moreno Machado pálil těsně nad. V posledních deseti minutách se k míči dostal po rychlém kontru také střídající Sofiane Feghouli, ale ten si nepočínal právě nejlépe a mířil mimo tři tyče. Valencia nakonec ukořistila tři body a hosté jsou zatím na čtrnáctém místě.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1.Z mého pohledu jsou tam nějaká ta ALE,jak ze strany domácích tak na straně hostu.Nebudu je zde vypisovat,dočkal bych se reakce -co to meleš?

Reagovat
smazaný uživatel

Čo to píšeš za sračky?

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna ty jsi z těch ,který mě bude zakazovat něco psát.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele