37. kolo
17.05.2015 19:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Celta Vigo 1:1

Valencia nakonec jen remizovala s Celtou Vigo a bod jí nejspíš nestačí. Celta Vigo se dostala do vedení už po osmi minutách, když se trefil Pablo Hernandez. Nakonec to však nebyla jediná branka utkání, protože dvacet minut před koncem utkání srovnal Nicolas Otamendi.

Valencia byla jasným favoritem dnešního utkání a bylo to znát i na úvodní sestavě. Diego Alves v bráně, před ním čtveřice Barragán, Mustafi, Otamendi a Gayá. O ofenzivní stránku hry Netopýrů se starali útočníci Feghouli, Alcácer a Piatti. Celta Vigo poslala do hry Larriveye, Nolita či Orellanu. Alvareze bránili Mallo, Cabral, Fontás a Castro.

Valencia si sice chtěla zjednat pořádek hned od prvních minut. Po sérii několika rohových kopů se dostal k míči mladý útočník Nolito, který našel přesně ve vápně hlavu Pabla Hernándeze. Ten hlavičkoval na zadní tyč, od níž se míč odrazil přímo do brány! Lídr prohrával na vlastním stadionu o jeden gól. Bylo to možná hodně překvapivé, ale určitě zasloužené.

Na opačné straně hřiště se Sofiane Feghouli probíjel do vápna, jenže byl o míč včas připraven. Valencia se snažila hrát co nejlépe a často posílala před soupeřovu bránu centry. Minimálně pokusy od obou obránců Barragána a Gayy stály za to. Jenže ani na jeden z nich nereagovali jejich spoluhráči tak, jak by to bylo potřeba. Hodně aktivním hráčem byl portugalský záložník Andre Gomes, který dvakrát vypálil zpoza vápna. Ani jedna z jeho střel však brankáře Alvareze nepřekonala.

Naneštěstí pro Valencii se právě aktivní Gomes po třiceti minutách sesul k zemi a musel střídat. Na jeho místo se postavil nově příchozí Enzo Pérez. Pět minut před koncem první půle zahrozil Nolito, který prošel středem hřiště a tvrdě vypálil. Mířil těsně nad bránu! Nástup do poločasu druhého se povedl mnohem lépe domácím, kteří se dvě minuty po příchodu hráčů ze šaten dostal do zajímavé šance. Po volném přímém kopu se dostal k hlavičce Shkodran Mustafi, jehož hlavičku ale zastavilo břevno!

Deset minut po změně stran se dostal do hodně zajímavé šance čerstvý Rodrigo De Paul, jenž mířil do připraveného brankáře hostí. Po rohovém kopu se následně dostal do šance Paco Alcacer, který ale mířil hodně vysoko nad bránu. Volný přímý kop v podání Valencie taktéž brankáři Alvarezovi mnoho práce nenadělal. V rámci posílení útoku se na hřišti objevil útočník Alvaro Negredo, který vystřídal zkušeného obránce Shkodrana Mustafiho.

Dvacet minut před koncem, když tlak Valencie narůstal, se domácí konečně dočkali! Javi Fuego rozehrál volný přímý kop naprosto skvěle, brankář Alvarez jeho ránu s obtížemi vyrazil. Jenže ji vyrazil jen k nohám obránce Nicolase Otamendiho, který poslal míč hned zpátky do sítě! Valencia konečně srovnala a hnala se do dalšího útoku.

Deset minut před koncem utkání Krohn-Dehli parádní střelou zpoza vápna vystrašil brankáře Diega Alvese, míč mířil nakonec těsně vedle. Pět minut před koncem se na hřišti objevil Charles, který svými čerstvými silami hodně zlobil obranu Valencie. Připsal si také svou první ránu, kterou vystrašil brankáře Diega Alvese. Ten nakonec zasahovat nemusel a míč skončil těsně nad bránou. Valencia je nyní 4., tři body za Atléticem Madrid. Celta Vigo je aktuálně jedenáctá.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Netopýři 5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele