11. kolo
09.11.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Athletic Bilbao 0:0

V každém z předchozích pěti domácích zápasů na Mestalle dokázala Valencie skórovat hned třikrát, ovšem napošesté již ostrouhala. Ve šlágru nedělního programu jedenáctého kola totiž Athletic předvedl alespoň defenzivně nadmíru zdařilý výkon a odváží si zpět do Bilbaa bod za bezbrankovou remízu.

Valencie kvůli této ztrátě spadla na průběžnou třetí příčku a ztrácí na vedoucí Real Madrid rovné tři body. Athletic zůstává daleko za podobně lákavými pozicemi, ovšem výsledky jako ten poslední by mu měly pomoci nabrat sebevědomí a odrazit se z momentálního jedenáctého místa pouhé tři body nad sestupem. Zvláště s přihlédnutím k vysokému počtu zraněných ofenzivních hráčů baskického klubu, jmenovitě šlo o Markela Susaetu, Ikera Muniaina a nejlepšího střelce Aritze Adurize, tak není nedostatek branek v tomto zápase až tak velkým překvapením.

K prvnímu pozdvižení v první půli se dostal hostující Oscar de Marcos, když hlavou zamířil nepřesně a nezužitkoval tak úvodní tlak Athleticu. Valencie se do zápasu dostala postupem času a s blížícím se příchodem poločasové přestávky začala i s tvorbou brankových příležitostí. Těsně vedle pálil Rodrigo, Paco Alcácer pak hlavičkoval nad břevno a Pablo Piatti pro změnu nastřelil pouze nohy připraveného brankáře Iraizoze. Do šaten se tak odcházelo za stavu 0:0.

Po změně stran se ani jednomu z celků nedařilo předvést kvalitu ve finální fázi, k čemuž nepřispívalo ani výjimečně mizerné hřiště na Mestalle. Jednadvacet minut před koncem pak domácí zdánlivě povolali spasitele, když se na hřiště dostala letní posila z Manchesteru City Álvaro Negredo. Ani španělský reprezentační útočník však nedokázal přispět k tomu, aby se skóre poprvé podařilo protrhnout.

Byl to naopak Athletic, kdo si vytvořil vůbec největší šanci druhé půle. De Marcos poslal vzduchem přímý kop na zadní tyč, kde číhající Xabier Etxeita nebezpečně zakončoval, jenže ke smůle hostů z bezprostřední blízkosti napálil pouze brankáře Diega Alvese přímo do obličeje a odražený míč již valencijská obrana dokázala odvrátit. Zápas tak skončil bez branek, což je pro Athletic navzdory zmíněné zahozené šanci další povedený výsledek v cestě s cílem vyškrábat se zpět nahoru.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele