38. kolo
23.05.2015 18:30 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

UD Almería - Valencia CF 2:3

Valencia zvládla klíčový duel s domácí Almeríou lépe a slaví alespoň předkolo Ligy mistrů. Domácí hráli poměrně ofenzivně, ale nakonec se po gólu Alcacera loučí s La Ligou.

"Zápas roku", jak jej pojmenoval trenér Nuňo, sehrála domácí Almería s Netopýry z Valencie. Do zápasu se hned od úvodu dostali hráči jako Mustafi, Gayá, Pérez, Parejo nebo Alcacer. Domácí se snažili být vyrovnaným soupeřem favoritovi a postavili Michela, Verzu, Coronu s Espinosou nebo jediného hrotového útočníka, Bifoumu.

Almería rozhodně nebyla snadným soupeřem a Valencii znepříjemňovala život prakticky pořád. Přesto se první minuty dloze táhly ve znamení mnoha přerušování ve hře a téměř žádné ofenzivní akce. Brankář Rubén musel do akce až po sedmi minutách, kdy jej vystrašil průnik agilního Péreze. Svou práci zvládl na výbornou a mohl si oddychnout. A dost možná to bylo klíčové, protože o minutu později se měnilo skóre.

Almería se hnala do útoku a její akce byla zastavena jen za cenu faulu. K exekuci nařízeného volného kopu se postavil Thomas Partey a krásnou ranou si poradil. Jeho projektil přeletěl zeď a čekal na zásah brankáře Diega Alvese. Ten se však dostal k tyči až pozdě a kapituloval. Je pravda, že nepředvedl vůbec dobrý zákrok.

Další standardní sitauci získali domácí poté, co Sofiane Feghouli při bránění zahrál rukou. K míči se postavili Casado a Corona. Pálil Casado, jenže nastřelil jen postavenou zeď. Valencia sice hrála lépe, jenže se jí vůbec nedařily ofenzivní výlety. Povedl se jí až jeden těsně před uplynutím třicáté minuty. Přesným centrem od rohového kopu našel Parejo nabíhajícího Nicoláse Otamendiho a ten si poradil. Zkušený a velmi ceněný zadák hlavičkoval přesně k tyči - 1:1.

Dalším klíčovým momentem celého zápasu bylo střídání v týmu Almeríe. Ze hry musel kvůli zranění Mauro Dos Santos a na hřiště vběhl Fernando Soriano. Co vběhl, přímo vřítil. Byl totiž na hřišti sotva pár minut, které mu však stačily na to, aby strhl vedení na stranu svého celku. Deset minut před koncem první půle první ránu brankář Diego Alves nepřesvědčivě vyrazil, jenže na místě byl včas a pozorný právě Fernando Soriano. Tomu už nedělalo žádný problém dostat míč do sítě!

Sorianovi to nestačilo a krátce poté se mohl dočkat další trefy. Dostal se totiž k centrovanému míči a pálil. Balon proletěl těsně vedle tyče. A Almeríu to muselo mrzet. Netopýři totiž jen o chvíli později srovnali. Po rozehrávce rohového kopu nakrátko přilétl do pokutového území míč, který byl vrácen zpět před bránu. Tam se objevil útočník Sofiane Feghouli a ten si zblízka poradil na jedničku - 2:2 a drama pokračovalo ve druhé půli.

Na začátku druhé půle vystřídal v dresu Los Che nevýrazného Enza Péreze zkušený kanonýr Alvaro Negredo a jeho poslání bylo jasné - strhnout vedení na stranu Nuňova týmu! To se mu ale chvíli nedařilo. Ani Negredo se totiž nedokázal popasovat s tvrdou obranou Almeríe a neschopností svých spoluhráčů posílat mu takové míče, jaké by potřeboval. Valencia dostala šanci zahrávat sérii několika rohových kopů a velmi často je rozehrával Rodrigo De Paul. Od jeho nohy sice do vápna soupeře létaly zajímavé míče, ale nijak nebezpečné.

Fotbalisté Valencie se tlačili do zakončení a všemožně obléhali bránu Almeríe, jenže ani jejich úsilí k ničemu nevedlo. Valencia dostala možnost dalšího volného přímého kopu, který rozehrál Parejo. A brankář Rubén měl co dělat, aby jeho ránu k tyči vyškrábl alespoň na rohový kop! Svou roli nakonec zvládl, i když to bylo s obtížemi.

Po hodině hry trenér Nuňo Esprito Santo vyslal do boje Pabla Piattiho, aby trochu rozhýbal strnulou ofenzívu Netopýrů. Na druhé straně mohlo být horko poté, co Míchel postupoval po nahrávce za obranu na brankáře Alvese a ten měl štěstí jen v tom, že rána mířila těsně nad břevno! Brankář Rubén musel znovu do akce, když vytáhl z brankové čáry nebezpečné zakončení soupeře a podržel tím svůj tým ve hře o body.

Dvacet minut před koncem utkání se zranil brankář Diego Alves, kterému při odkopu podjela noha. Jeho místo na závěrečné minuty zaujal mladý Yoel. Na něj mířil hned vzápětí Michel, který však nakonec pálil hodně vysoko nad. Deset minut před koncem se neschopnost domácích zakončit a proměnit své šance vymstila.

Na skvělou přihrávku do vápna si naběhl útočník Paco Alcacer a prostřelil pozdě zasahujícího brankáře Rubena! Valencia si vzala zpět své vedení a mohla se radovat. Jejich radost z "čisté hry" zkazil v závěru zápasu Dani Parejo, který dostal druhou žlutou kartu v zápase a musel být vyloučen. Za ostrý skluz po následné standardní situaci dostal ještě žlutou kartu Javi Fuego, který faulem zakončil celý zápas. Valencia může slavit, protože udržela příčky znamenající Ligu mistrů. Domácí naopak příští rok v Primera Divison neuvidíme.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 easy Vale!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele