18. kolo
11.01.2015 12:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

UD Almería - Sevilla FC 0:2

Sevilla na hřišti Almérie potvrdila roli favorita a výhrou 2:0 se posunula dokonce na průběžné čtvrté místo v ligové tabulce před Valencii. Skóre otevřel v osmapadesáté minutě Vicente Iborra, jehož záhy doplnil pojišťovací druhou brankou Coke. Na třetí Atlético Madrid tak nyní Andalusané ztrácí pouhé dva body, zatímco Almería zůstává jen dva body od sestupu.

První půle příliš zajímavých momentů nenabídla, šancí bylo poskrovnu na obou stranách. V devatenácté minutě hlavičkoval v prvním střeleckém pokusu hostující Daniel Carriço zblízka jen vedle branky. Za domácí odpověděl Wellington Silva, jenž na jihu Španělska hostuje z londýnského Arsenalu, ovšem po půlhodině hry svou ranou jen přepálil vše, co mu stálo v cestě. Když pak neuspěli ani José Antonio Reyes s Carlosem Baccou, jež buď zablokovala domácí obrana, či brankář Julián Cuesta, šlo se do kabin v poločase za bezbrankového stavu.

Krátce po změně stran se do další příležitosti dostal aktivní Wellington Silva. Tentokrát však brazilského ofenzivního talenta vychytal brankář Beto. Nedlouho poté se již publikum dočkalo prvního gólu, byť většina diváků být spokojená nemohla. Zpoza šestnáctky se totiž trefil hostující Iborra díky přesné přízemní ráně do levého dolního rohu.

Pět minut nato bylo pro Almérii ještě hůř. Tentokrát se o gól tři minuty po hodině hry postaral Carriço zakončením zhruba z devíti metrů, čímž domácí celek odsoudil k definitivní prohře. Nebýt Juliánova kvalitního zákroku, mohl ještě vedení Sevilly navýšit Bacca. Almería se nakonec nedočkala ani čestného úspěchu, neboť Edgar Méndez zamířil příliš vysoko a Javier Espinosa v závěru z hranice pokutového území ztroskotal na pozorném Betovi.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Sotuen

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele