33. kolo
26.04.2015 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

UD Almería - SD Eibar 2:0

Almería se úspěšně po třiatřicátém kole vymanila ze sestupových příček, kam naopak opět o kousek přisunula Eibar, který v nedělní odpoledne porazila 2:0. Střelci branek na Estadio Mediterraneo se stali Thievy Bifouma s Verzou, kteří svému celku zajistili druhé vítězství za posledních jedenáct kol, posun na první nesestupovou sedmnáctou příčku a bodovému dorovnání právě svého baskického soka o pozici výše.

Novoroční série Eibaru je ještě horší než ta soupeřova - ligový nováček si připsal jedinou výhru z patnácti zápasů, a tak pět kol do konce zůstává žhavým aspirantem na okamžitý návrat zpět do Segunda División.

Domácí vstoupili do utkání zhurta a hned na úvod zásluhou levého beka Casada působili v obraně Eibaru řádný chaos. V osmé minutě se pak Almería ujala vedení, když dvaadvacetiletý reprezentant Konga Thievy Bifouma převzal Hemedovu přihrávku a přetavil ji z hranice pokutového území v přízemní ránu k tyči, na kterou brankář Irureta nedokázal dostatečně rychle zareagovat.

Andalusané se pak dožadovali odpískání pokutového kopu, když Thomas padl k zemi po zákroku Didace Vily, ovšem rozhodčí Carlos del Cerro Grande zůstal ledově klidný a hra pokračovala dále. Ještě do poločasu pak neměl daleko k vyrovnání Manú, jenže svou ránu poslal nad břevno. Mikel Arruabarrena pak již sice trefil prostor mezi třemi tyčemi, ovšem na brankáře Rubéna si nepřišel.

Po změně stran se domácí usilovně snažili o pojištění těsného vedení a znovu se v tomto ohledu spoléhali na Thievyho. Ten však v další slibné příležitosti po centru Zonga trefil pouze brankovou konstrukci. Eibar se znovu připomenul šancí Borjy, jenž na hranici šestnáctky zpracoval vysoký míč a jal se bez odkladu střílet. Trefil však bohužel pro hosty prostor těsně vedle tyče.

V sedmašedesáté minutě se pak Almería dočkala trefy číslo dvě. Brazilský hračička Wellington Silva totiž svému týmu vybojoval pokutový kop díky nešikovnému zákroku Vily a Verza následnou šancí nepohrdnul. Eibaru nezbylo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku, jenže jak Manú, tak Piovaccari v zakončení neuspěli. Almería tak může slavit cennou výhru v "šestibodovém" zápase a míří za záchranou.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele