23. kolo
13.02.2015 20:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

UD Almería - Real Sociedad 2:2

V páteční předehrávce jsme se dočkali zajímavé remízy a především čtyř branek. Zatímco za domácí se trefili Verza a Tomer Hemed, trenéra Davida Moyese zachránily branky od Imanola Agirretxeho a Sergia Canalese. Vysoké tempo měl především první poločas, ve kterém padly tři branky.

Hodně aktivní byla Almería od začátku utkání a její snaha nesla ovoce už po dvou minutách. Centr ze strany se snesl do pokutového území Realu Sociedad a k míči musel urychleně brankář Géronimo Rulli. Jeho zákrok ale nedopadl tak, jak si brankář hostí představoval, protože při snaze odvrátit míč fauloval. Sudí bez většího zaváhání ukázal na značku pokutového kopu a k exekuci penalty se postavil Verza. Brankář Rulli sice vystihl směr, kam Verza pošle míč, ale ani to mu nestačilo, takže se Almería dostala do brzkého vedení - 1:0.

Real Sociedad vůbec nevěděl, co má přesně hrát. Dlouho mu trvalo, než se dokázal dostat zpátky do zápasu, ve kterém zatím Almería jasně dominovala. Vycházelo jí prakticky všechno - od střel po kombinaci, se kterou si obránci hostů vůbec nevěděli rady. V týmu Realu Sociedad se jako jeden z nejaktivnějších hráčů jevil Sergio Canales, jehož neustálé pokusy o centr do vápna často zaváněly nebezpečím. O chvíli později se Silva proháčkoval až do velkého vápna, kde byl poté zablokován.

Po dvaceti minutách se ke střele z větší vzdálenosti odhodlal Wellington Silva, jehož tvrdá rána zamířila těsně vedle tyče. Následně se míč dostal k Imanolu Agirretxemu, který se pokusil ihned vypálit, ale jakmile ucítil kontakt s protihráčem, hned upadl. Jeho teatrální pokus o penaltu ale sudí viděl jako nepříliš povedený divadelní kousek. Zkušený Carlos Velasco Carballo namísto toho udělil míč do držení Almeríi. Agirretxe se dočkal o chvíli později, když si naskočil na centr z větší vzdálenosti. Střela to nebyla prudká, ale domácí brankář Julián pravděpodobně nečekal změnu směru a reagoval přinejmenším dost pozdě - 1:1.

Hosté se rázem vrhli do útoku a aktivně napadali domácí tým. Almeríi jejich aktivita dělala velké potíže především při rozehrávce. Přesto to paradoxně byla právě méně aktivní Almería, která se dočkala vedoucí branky. Pět minut před koncem první půle se Bifouma dostal do velkého vápna s míčem u nohy a našel v něm Tomera Hemeda. Střední útočník domácího týmu měl práci relativně snadnou a propálil vše před sebou - 2:1.

Nástup do druhé půle ale vyzněl jednoznačně pro hosty. Aktivní mladík Sergio Canales si zaběhl za obranu domácích, dostal skvělý pas a v mžiku věděl, co bude dál. Kličkou naznačil pohyb a obešel brankáře Juliána. Pak už mu nebránilo nic v tom, aby zasunul míč do sítě domácích a slavil vyrovnání.

Následující minuty ale nepřinesly moc fotbalových akcí. Několik zákroků brankáře Juliána, který dnes večer rozhodně sebejistý nebyl. Do tří průniků po sobě se dral Bifouma, ale akci předcházející gólu Tomera Hemeda nezopakoval. Vše tak vzal do vlastních rukou sám Hemed, který se rozhodl pro parádní střelu z větší vzdálenosti. Jeho akci zastavil až obranný zákrok Ansotegiho. Poslední akce zápasu se udála v nastaveném čase, když Hemed hledal zpětnou nahrávkou před brankou spoluhráče, ale hosté se naštěstí pro ně ubránili. Nyní jsou na jedenáctém místě, zatímco domácí jsou patnáctí.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
RS

1:3, už pojďme!

Reagovat
smazaný uživatel

preview jasně ve prospěch Almerii ale tip redakce 2

Reagovat
Largo

A souvislost?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele