1. kolo
23.08.2014 23:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Noční zápas v Almérii skončil 1:1 díky gólu ze 103. minuty

Kvůli devítiminutovému výpadku energie se dohrával zápas Almérie s barcelonským Espanyolem dokonce i po půlnoci, a drama si nechal až do samého konce. Navzdory tomu, že po vyloučení beka Arbilly dohrávali hosté od třiatřicáté minuty o desíti, dokázali ve třinácté minutě nastavení zásluhou Sergia Garcíi srovnat dřívější zásah Soriana a odváží si zpět do Katalánska obzvláště vydřen bod za remízu 1:1.

Od samotného počátku domácí jasně svého barcelonského soka přehrávali a k opakovanému průlomu skóre jim scházela jen trocha štěstí. Jako první zahrozil Míchel Macedo, jehož ránu zastavil povedeným blokem Diego Colotto, a po čtvrthodině hry Álvaro González na poslední chvíli perfektním obranným zákrokem zamezil Teyemu Thomasovi ve vstřelení první branky utkání.

Jonathan Zongo byl dalším v pořadí, kdo se neúspěšně pokoušel zakroutit míč za záda brankáře Casilly, a na výtečném gólmanovi Espanyolu si nedlouho poté vylámal zuby si José Antonio Verza se svou dalekonosnou střelou. Na opačné straně se k ojedinělé příležitosti dostal Colotto po rohovém kopu, ovšem jeho rána z voleje trefila na cestě do branky pouze stojícího obránce Ángela Trujilla.

Když už se Almérii nepovedlo zužitkovat úvodní tlak gólem, alespoň si vybojovali početní převahu. V třiatřicáté minutě totiž hostující pravý bek Arbilla uviděl už druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Ještě do poločasu zahodil dvě slibné šance Soriano, což jej nakonec ani tolik mrzet nemuselo. Byl to totiž právě útočník andaluského celku, kdo sedm minut po změně stran přece jen prolomil remízový stav díky narychlo rozehraném přímém kopu Maceda a pohotovém zakončení z kraje šestnáctky.

Jakékoli naděje domácích na to, že momentální psychickou výhodu zužitkují k navýšení náskoku, narušil nečekaný výpadek světel, který přinutil rozhodčího přerušit utkání téměř na plných deset minut. Když se pak konečně začalo znovu hrát, iniciativy se již chopil Espanyol a domácí brankář Rubén Martínez se musel činit při hlavičkovém pokusu Gonzáleze. Stejný souboj se opakoval i v osmašedesáté minutě, a znovu z něj gólman Almérie vyšel vítězně.

Když už se zdálo, že Almería svůj zaslouženě vydobytý náskok udrží, přišlo nejkrutější možné vyrovnání. Ve čtvrté minutě nastavení totiž Víctor Sánchez Mata podstrčil míč Sergiu Garcíovi, jenž vyrovnal. Sergio González si tak na lavičce Espanyolu v rámci možností odbyl povedenou premiéru a veze zpět do Barcelony vydolovaný bod, s kterým snad ani sám nepočítal.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele