1. kolo
23.08.2014 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Valencie i v oslabení zvládla v Seville dotáhnout skóre na remízu

Jako už tradičně i tentokrát byl souboj Valencie na půdě Sevilly velmi třeskutý a dramatický. Již popáté v řadě Los Che nedohrávali na stadionu Bombonera de Nervión v jedenácti, ovšem i přesto dokázali v závěru zásluhou střídajícího Orbana vymazat Vidalovu branku z první půle a vezou si cenný bodík za remízu 1:1.

Jako první v utkání zahrozili hosté, když Pablo Piatti povedenou ranou smolně orazítkoval levou tyč, od níž míč putoval po brankové čáře až do pravé tyče a ven. Ve zbytku první půle pak již valencijští tahali za kratší konec provazu. Ne že by snad Sevilla nějak výrazně svého soupeře přehrávala, ovšem drobnými krůčky se blížila k ohrožení branky Diega Alvese. Nejprve ještě mladý bek José Gayá zabránil Carlosi Baccovi v samostatném úniku povedeným skluzem, zato těsně před koncem první půle se již skóre poprvé měnilo.

Autorem sevillské branky do šatny se stal Aleix Vidal, jehož rána byla teprve druhou přesně mířenou v zápase. Autorem gólové akce se stal Bacca, jenž na sebe nalákal hned tři soupeřovy obránce a předložil míč Vidalovi, který ještě napoprvé neprostřelil hradbu těl před sebou, ovšem z dorážky již neměl problém placírkou rozradostnit domácí příznivce.

Ani po změně stran se Los Che nijak výrazně nedokázali prosadit, byť zranění soupeřova brankáře Beta, jehož nahradil nejistý a nerozchytaný Barbosa, přímo vybízelo ke střelecké aktivitě. Byla to tak znovu Sevilla, kdo měl blízko k druhé brance zápasu, tentokrát se ocitl v zakončení Vítolo a mířil pouze nepřesně. Ještě hůř bylo pro hosty ve chvíli, kdy se na hřišti objevil teprve dvacetiletý křídelník Rodrigo De Paul. Nová posila ze santanderského Racingu totiž pobyla na hřišti sotva třicet vteřin a už se zase musela poroučet...

Vše se událo v na pohled nevinném souboji s Vidalem, jenž svého soupeře s míčem u nohy vytrvale obtěžoval až do chvíle, kdy se nedopatřením či snad nešikovností De Paula mohl chytit za obličej a vytěžit co nejvíce z letmého kontaktu soupeřovy ruky s vlastní tváří. Vlastní obrázek si můžete udělat zde. K překvapení všech zúčastněných vytáhl rozhodčí bez váhání rovnou červenou kartu.

Přesto se Netopýři nevzdali a i v oslabení dokázali během závěrečné desetiminutovky zatlačit Sevillu do šestnáctky. Parejo se svým přímým kopem neměl k vyrovnání daleko, Barbosa se pak musel vytáhnout proti tečované ráně Morena, a ani to nakonec domácím k udržení náskoku nestačilo. Dvě minuty před vypršením základní hrací doby totiž Valencie skvěle vykombinovala svou akci až do hloubi pokutového území, kde se pak šťastně Otamendiho sražená střela odrazila přímo do cesty střídajícího Orbana. Ten instinktivně hrudí upravil dráhu letu míče a tímto neortodoxním zakončením zařídil Los Che remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Amunt!! Vidim to na 1:2, asi Paco, Rodrigo ci Piatti

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele