15. kolo
14.12.2014 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - SD Eibar 0:0

Eibar znovu potvrdil, že není snadnou kořistí. Zuby si na něm vylámala Sevilla, která byla před utkáním jasným favoritem a navíc měla podporu plného stadionu. Ani divácká kulisa jí ale nepomohla. Skóre utkání nakonec zůstalo stejné jako před výkopem, což je větším zklamáním samozřejmě pro domácí.

Sevilla sice odehrála náročné utkání Evropské ligy, ale přesto chtěla proti Eibaru uspět na sto procent. Povedlo se jí to jen na padesát. To samozřejmě neznamenalo, že by zápas postrádal zajímavé momenty, karty a vyložené šance v takové míře, v jaké to máme rádi. Zvláště druhá polovina byla mnohem atraktivnější a dělala čest La Lize. Do základní sestavy se namísto očekávaného Baccy dostal Kevin Gameiro.

A rozhodně to byla zajímavá volba. Právě francouzský střelec posouval na nabíhajícího Vitola, jenže neměl štěstí s přesností přihrávky. Aleix Vidal si poté naběhl do volného prostoru, jeho centr z pravé strany ale nenašel nikoho z nabíhajících spoluhráčů. Po osmi minutách se dostali ke slovu také hosté. Capa obehrál Figueirase a z úhlu vystrašil Beta, ale nakonec si portugalský brankář poradil.

V třinácté minutě po přiklepnutí pálil z dálky García, jenže mířil jen nad bránu brankáře Beta. Po pětadvaceti minutách se k ráně dostal Figueiras a brankář Xabi Irureta měl hodně co dělat, aby stihl zareagovat alespoň trochu adekvátně. Nakonec si však připsal úspěšný zákrok. Fugueiras z levé strany centroval do pokutového území na Gameira, ale brankář Irureta se opět zaskvěl a míč lapil.

Ke konci první půle se ještě pokoušeli prosadit hosté. Z dálky pálil tvrdě Boateng a brankář Beto měl hodně co dělat, aby byl na zemi včas. Vstup do druhé poloviny zápasu se lépe povedl domácím, kteří si uvědomili, že chtějí-li tři body, budou muset hodně zabrat. Po centru se míč odrazil od Mbii k polskému záložníkovi Krychowiakovi, který ale z pěti metrů překopl bránu Beta! Deset minut poté se Sevilla málem radovala. Kevin Gameiro se dostal k zakončení z hranice vápna, ale díky skvělému zákroku brankáře Irurety se skóre znovu neměnilo.

Piovaccari se sice dostal ke střele, ale předtím ještě fauloval, takže v akci pokračovat nemohl. Následně Pareja hledal dlouhým centrem Gameira, míč však skončil u Irurety. Na dlouhý nákop si nabíhal také hostující Capa, jenže domácí obrana jej dokonale přikryla. Eibar skvěle bránil a velký podíl na tom měl brankář Irureta.

Poté už trenér Unai Emery poznal, že nemá dostatek útočníků, a vystřídal Evera Banegu. Na jeho místo se dostal Carlos Bacca, ostřílený zakončovatel, kterému ke gólu stačí opravdu málo. Právě Bacca si chtěl narazit s Gameirem, ale jejich úmysly vystihla obrana hostí. Aleix Vidal posílal míč před branku, kde si sbíhal Bacca, ale brankář Irureta měl k míči přeci jen o něco blíž. Právě Bacca potvrdil to, co jsem psal výše. Gól sice dal, ale sudí Javier Estrada jej kvůli ofsajdu nakonec neuznal. Do šance se dostával také Denis Suárez, jehož ránu z osmnácti metrů tlačil brankář Eibaru ven i očima. Reyes se úspěšně probíjel do vápna, na jeho hranici upadl, ale faul se nepískal.

Podruhé se Denis Suárez dostal k zakončení z ještě lepší pozice, ale ani tentokrát nestřílel přesně. Další Reyesova střela zamířila také mimo tři tyče, takže Eibar nakonec díky brankáři Iruretovi dokázal udržet "na uzdě" domácí střelce. Díky tomu se dostává na deváté místo. Sevilla je zatím stále čtvrtá.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele