5. kolo
24.09.2014 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Sociedad 1:0

Jediná branka rozhodla duel mezi Sevillou a Realem Sociedad. Do sítě Basků se v 18. minutě trefil Gerard Deulofeu, jenž svým prvním gólem v novém dresu zařídil Andalusanům třetí vítězství v řadě. Sevilla se díky zaváhání Blaugranas bodově dotáhla na první příčku, San Sebastian se potápí hlouběji do spodní poloviny tabulky.

První minuty sice patřily hostům, kteří se snažili napravit dojem z několika posledních nepovedených vystoupení. Byli to ale domácí, kdo se v 18. minutě dostal do vedení a branka Gerarda Deulofeua rozhodně stála za to. Z levé strany nejprve vyslal vysoký centr do vápna hostů Trémoulinas, za beky Realu se pak vynořil úplně nekrytý Deulofeu, jenž z první napálil míč do sítě - 1:0! Pro letní posilu z Evertonu to byla premiérová branka za Sevillu a dvacetiletý útočník ji náležitě oslavil.

Real znova propadl do herní mizérie posledních týdnů a nebyl pro rozjeté domácí přílišnou hrozbou. Vzepětí Basků přišlo až na konci první půle, ale více než pár nebezpečných standardek z toho pro svěřence Jagoba Arrasteho nevzešlo.

Po změně stran Sevilla na hřišti výrazně přiostřila a sudí Mateu musel hned čtyřikrát v úvodních deseti minutách druhé půle vytahovat žlutý kartónek, aby uklidnil přemotivované domácí hráče. Činili se však i hráči hostů a diváci tak viděli více přerušení než samotné hry. Sevilla hrála viditelně na udržení výsledku a Real se nedokázal vzchopit k soustavnému tlaku.

Domácí navíc mohli zvýšit svůj náskok, když Bacca vypálil v 79. minutě povedenou ránu z pravé strany, ale jako mnohokrát v druhé půli se pokus domácích mez tři tyče nevešel. Sevilla nepřestala ani na okamžik kontrolovat vývoj utkání a zaslouženě vyhrála. Třešničkou na dortu je prak pro Andalusany udržení druhé příčky, kde jsou pouze o skóre za vedoucí Barcelonou.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná 1 - 3:0

Reagovat
eden_h

2:0

Reagovat
RS

2:2, každopádně špatnej start do sezony,Jagoba by to měl zabalit!

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné vítězství Sevilly 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 pro Sevillu, Zurutuza s Velou budou zlobit

Reagovat
RS

Zurutuza vás právě zlobit nebude Pořád zraněnej..

Reagovat
smazaný uživatel

všiml jsem si, že pak nenastoupil a dohledal si to. přes ten můj tip, jsem rád, že jsme to nějak ukopali tím nejtěsnějším rozdílem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele