35. kolo
02.05.2015 20:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Probuzený Ronaldo hattrickem srazil Sevillu

Cristiano Ronaldo hattrickem zajistil vítězství Realu v Seville 3:2! Portugalský kanonýr se trefil krátce po sobě v první půli a třetí branku přidal dvacet minut před koncem zápasu. Trefy domácích Baccy a Iborry k bodům nevedly a Sevilla tak musí doufat v zítřejší ztrátu Valencie.

Po opatrném začátku zápasu zahrozili jako první hosté. V 9. minutě se po centru z levé strany zjevil před gólmanem Ricem Ronaldo, jenž byl dnes hodně při chuti. Real byl lepší a dokázal Andalusany zatlačit, nicméně stoprocentní šance se příliš nedostavovaly. Na druhé straně byl aktivní dravý Bacca, jeho průnik ve 21. minutě ale vyřešil jistým zákrokem Casillas.

Krátce před vypršením první půlhodiny se hlavami srazili Ramos s Krychowiakem, polský fotbalista si ze střetu odnesl krvavé zranění a musel být ošetřován. Dočasného oslabení Sevilly Real dokonale využil. Cristiano Ronaldo si naskočil na prudký centr Isca a nikým nehlídán pohodlně zakončil - 0:1! Portugalský kanonýr své galapředstavení teprve začal a druhá branka následovala o pouhou minutu později. Rodriguézův centr prodloužil ve vápně domácích Chicarito a nabíhající Ronaldo v těžké pozici dokázal sklepnout míč přes padajícího Rica do sítě - 0:2!

Domácí byli jako opaření a nepomohl jim ani návrat Krychowiaka na hřiště. Na poslední chvíli vvšak domácí přece jen vykřesali naději do druhé půle. Krátce před odchodem do kabin Ramos ve vápně skluzem poslal k zemi Aleixe Vidala. Sudí José González ukázal hostujícímu obránci žlutou kartu a zároveň dal domácím k dispozici pokutový kop. Toho se s přehledem zhostil Carlos Bacca, jenž střelou do Casillasova protipohybu snížil na 1:2!

Po změně stran Sevilla výrazně přidala a hnala se za vyrovnáním. Real si však zkušeně hlídal vedení a čekal na chybu soupeře. Té se domácí dopustili v 69. minutě. Ronaldo se při centru Balea z pravé strany ocitnul na zadní tyči téměř nekrytý, proto mohl svou hlavičku dobře namířit a překrásným obloučkem potřetí překonat Rica - 1:3! Pro portugalskou legendu to byl v La Lize hattrick s pořadovým číslem 25, čímž Ronaldo opět posunul historické tabulky Realu Madrid v této disciplíně.

Unai Emery reagoval na nepříznivý vývoj nasazením Suáreze, Iborry a Gameira a obměněný tým ještě dokázal snížit na rozdíl jediné branky. Psala se 79. minuta, když do vápna Bílého baletu pronikl Vidal, který zpětnou přihrávkou našel nehlídaného Iborru, a ten pohotovou střelou propálil nehybného Casillase - 2:3! Sevillští v posledním desetiminutovce dokonce sahali po vyrovnání, v 85. minutě však po závaru před bránou Realu Suárez bránu netrefil. Poslední příležitostí domácích byl únik Iborry v 90. minutě, ale ani tentokrát se domácí fandové nedočkali. Real vybojoval nesmírně cenné vítězství a situace na čele tabulky se tak stále nemění. Los Blancos stále číhají na zaváhání Barcy, zbývají jim však už jen tři utkání. Sevillští budou čekat, jak si zítra povede Valencie.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
valloire

2-6

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

proti španělské špičce se letos nedaří (10 bodů z 21 možnejch), zlomí se to zítra! 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

dobře já

Reagovat
boryland

3:1.......Carlos Bacca 3........

Reagovat
dextroza_m

5 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřme že Sevila je doma dostatecne silna preju ji Ligu Mistru takze at porazi Real

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele