33. kolo
26.04.2015 19:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Rayo Vallecano 2:0

Sevilla si poradila s Rayem a vytvořila tlak na Valencii, která hraje v pondělí. O domácí vítězství 2:0 se postarali už v prvním poločase Iborra a Carrico. Po osmnácté porážce v této sezóně okupují Blesky jedenáctou příčku.

Hosté přitom nepřijeli do Sevilly pouze bránit. Už v 5. minutě se do míče z poza vápna opřel Kakuta a pořádně protáhl gólmana Rica, jenž oproti zápasu v Petrohradu nahradil v brance Sevilly Beta. Už ve 14. minutě se hostům zranil stoper Amaya, na jehož místo naskočil zkušený Morcillo a krátce nato přišla pro Blesky další pohroma, neboť se poprvé prosadili domácí. Na pravé straně si za obranu seběhl Figueiras, který naservíroval míč přesně na kopačku osamoceného Vicente Iborry. Ten se z osmi metrů nemýlil a zamířil přesně k tyči - 1:0!

Sevilla se dostala do sedla a zanedlouho mohla vést o dva góly, Suáreze však výborným zákrokem vychytal Toňo a hostující gólman se vytáhl i proti povedené ráně Gameira ve 27. minutě. Gameiro měl před přestávkou další obrovskou příležitost, v samostatném úniku se ovšem vyhnal do ostrého úhlu a trefil pouze madridského gólmana. Domácí fanoušci se však druhé branky dočkali ještě před přestávkou. Ve 43. minutě se po standardní situaci dostal balón k Suárezovi, jenž zavezl míč zpět do šestnáctky a posadil míč na hlavu Carrica, jenž se na přední tyči prosadil i přes stínění střídajícího Morcilla - 2:0!

Po změně stran si domácí drželi svého soupeře na distanc a v poklidu kráčeli za vítězstvím. Rayo se však s výsledkem nesmířilo a hostující hráči to stále častěji zkoušeli ze střední vzdálenosti. Sevilla však zůstala nebezpečnějším týmem. V 72. minutě nevyřešil dobře rychlý protiútok Reyes, jenž místo přihrávky volným spoluhráčům volil střelu a pouze nechal vyniknout brankáře Toňa. Na akci Sevilly odpověděli vzápětí hosté hlavičkou Kakuty, ve stoprocentní příležitosti ale mladý Francouz bránu minul.

Šanci snížit nepříznivé skóre měl v 82. minutě i Pozuelo, ale v dobré příležitosti vystřelil nad. Hra na riziko se hostům nevyplácela. V závěru se na Toňa řítili Suárez a po něm ještě střídající Deulofeu, od vyšší porážky ale Rayo zachránil spolehlivý Toňo. Sevilla tak zvítězila 2:0 a hodila rukavici konkurenční Valencii.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele