11. kolo
09.11.2014 12:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Levante UD 1:1

Sevilla překvapivě pouze remizovala s Levante 1:1 a nechává si lehce poodskočit čelo soutěže. Domácí dlouho vedli zásluhou Vitola, definitivní podobu výsledku však dal deset minut před koncem po rohovém kopu Víctor Casadesús. Levante bodovalo podruhé v řadě, stále však zůstává v pásmu sestupu.

Že to dnes nebude tak úplně den Emeryho mužstva, ukázala již 3. minuta zápasu. Hostující García se v pokutovém území domácích ocitl zcela sám, pohotovým obloučkem překonal Beta, avšak radost mu zkazil na poslední chvíli zasahující obránce Carrico. Levante výborně bránilo, přesně, jak předpovídal před zápasem Unai Emery, a vůbec nepřipomínalo statisticky nejhůře bránící mužstvo Primera División. První vetší šanci si tak domácí vypracovali až po Suárezově rohovém kopu v 19. minutě. Arribas však hlavičkoval přímo do náruče gólmana Mariňa.

Poté utkání přerušilo zranění domácího brankáře Beta, jenž se ve vápně srazil s Krychowiakem a musel být ošetřován podobně jako v minulém zápase s Lutychem. Otřesený Beto však nakonec v utkání pokračoval. Ve 31. minutě se domácí fandové konečně dočkali gólové akce. Jak může být fotbal jednoduchý, ukázal centrující Deulofeu, který posadil míč přesně na hlavu Vitola a ten i přes stínujícího Davida Navarra poslal Sevillu do vedení - 1:0! Zbytek první půle už příliš fotbalové krásy nenabídl. Za zmínku snad stojí jen akce aktivního Deulofea, jenž ve 41. minutě opět našel výborným pasem Vitola. Tentokrát však míč skončil jen v rukavicích hostujícího gólmana.

Sevilla si užívala zaslouženého vedení a krátce po změně stran mohl možná rozhodující branku vsítit Bacca. Po elegantním uvolnění však mířil nad. Na druhé straně musel být poté po druhé nepříjemné srážce znova ošetřován Beto, nyní se sice nejednalo o tak závažné zranění jako v prvním poločase, i tak si ale portugalský brankář bude tohle utkání ještě dlouho pamatovat. Levante zahrozilo díky střídajícímu El Zharovi v 65. minutě, balón však proletěl těsně kolem levé tyče.

Hře dominovaly především ostré zákroky a četné fauly, což nahrávalo vedoucí Seville. Ta se však nechala ospalou hrou Levante ukolébat příliš a v 80. minutě přišel nečekaný trest. Beto výrazně chyboval, když neudržel míč po rohovém kopu hostů, a před bránou Sevilly nastal chaos. Ve vápně se nejlépe zorientoval El Zhar, jenž přistrčil míč lépe postavenému Casadesúsovi, a ten okamžitě napálil míč do sítě - 1:1! Domácí se ve zbývajícím čase už na nic významného nevzmohli, a když Mariňo zlikvidoval i Gameirův pokus z úhlu, mohli se hosté radovat ze zisku devátého bodu v sezóně. Sevillistas zůstanou se ziskem třiadvaceti bodů pátí.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele