3. kolo
14.09.2014 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Getafe CF 2:0

Sevilla potvrdila roli favorita a zvítězila na svém stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuana nad Getafe 2:0. O góly se postarali Carlos Bacca z penalty a Aleix Vidal, vždy v závěru jednotlivých poločasů. Andalusané tak stále zůstávají neporaženi a se sedmi body dotírají na vedoucí Barcelonu.

První poločas byl především ve znamení rohových kopů, šancí samotných bylo pomálu. Jako první v patnácté minutě pokoušel střelecké štěstí Bacca, autor jednadvaceti branek z dvaapadesáti utkání loňské sezony. Jeho dalekonosná rána ovšem postrádala přesnost.

V závěru poločasu však došlo na zajímavý moment v šestnáctce Getafe. Už dříve se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu, když Krychowiaka soupeřův obránce viditelně zatáhl při rohovém kopu za dres, a nakonec se přece jen dočkali. Další Suárezův slibný roh totiž znovu hledal polského středopolaře, jenž se dostal v hlavičkovém souboji do křížku s brankářem Guaitou. Ten při snaze míč vyboxovat trefil pouze Krychowiakovu tvář a rozhodčí Álvarez nemilosrdně ukázal na značku pokutového kopu. Bacca příležitostí nepohrdl a sebevědomě skóroval.

Hráčům Getafe i díky penaltovému incidentu poměrně slušně tekly nervy a celkem v utkání nasbírali hned sedm žlutých karet, alespoň vyloučení se ovšem vyhnuli. Ani po změně stran se dlouho svěřenci Cosmina Contry nedokázali dostat do žádné větší šance, obrana Sevilly fungovala na jedničku. Až v šestaosmdesáté minutě střídající Hinestroza po rohovém kopu akrobaticky polonůžkami pořádně domácím zatopil, jenže brankář Rico, jenž dostal příležitost při zranění obvyklé jednička Beta, neméně obratně skočil ráně do cesty a dokázal ji zpacifikovat.

Okamžitě půlminutu po největší šanci madridského klubu na vyrovnání přišla gólová pojistka na druhé straně. Figueiras si po pravé straně skvěle naběhl, poslal před Guaitu nebezpečný přízemní centr a nabíhající Vidal jej pohodlně uklidil do prázdné branky. Sevilla tak zvítězila 2:0 a spolu s Valencií a Atléticem Madrid se sedmi body na kontě dotírají na vedoucí Barcelonu, která jako poslední v ligové soutěži zůstává i po třech odehraných kolech bodově stoprocentní.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele