17. kolo
03.01.2015 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sevilla FC - Celta Vigo 1:0

Celta Vigo srdnatě bojovala s favorizovanou Sevillou, ale nakonec to na bodový přísun nestačilo. Jediným gólem rozhodl zápas Nicolás Pareja, který se prosadil již po třiceti minutách. Navíc musela Celta Vigo dohrávat zápas v početním oslabení, když byl vyloučen Carles Planas.

Zajímavé bylo, že i oslabená Celta Vigo se pokoušela skórovat a šance rozhodně měla. Ale naneštěstí pro ni nedokázala vstřelit branku. Sevilla dnes nastoupila v poměrně ofenzivní sestavě, na hrotu počítala s gólovým přísunem Carlose Baccy, toho podporovali José Antonio Reyes nebo Vítolo. Jen lavička zbyla na Kevina Gameira nebo Gerarda Deulofeua. Celta Vigo spoléhala na schopnosti Charlese a Fabiána Orellany. Ani tato dvojice jí ale nepomohla k výhře.

Jako první se do šance dostali hostující hráči, kteří se rozhodně nezalekli svého protihráče. Michael Krohn-Dehli rozehrál přímý kop, poslal dlouhý centr do vápna na který si naběhl nikým nehlídaný Gustavo Cabral. Ten sice neměl mnoho nepřátel proti sobě a stál jen kousek od brány, ale netrefil míč ideálně! Tato šance ho musela mrzet ještě dlouho. Sevilla chvílemi nevěděla, co přesně hrát. A hosté se pokoušeli kout železo, dokud bylo žhavé. Santi Mina dostal dobrou přihrávku od Charlese, popošel hlouběji do šestnáctky a následně vypálil. Jeho záměry ale vystihl brankář Beto, který míč vyrazil před sebe. S tím si už jeho obránci posléze poradili.

Na druhé straně se řítil do velké šance Denis Suarez, jenže brankář Alvarez nebyl nikým atakován a centru zkrotil do svých rukavic. Po třinácti minutách mohli hosté znovu udeřit. Po skvělé přihrávce do vápna se k míči dostal Charles, který již byl sám před domácím gólmanem Betem. Jenže rána zmíněného hráče nebyla příliš přesná ani razantní. Brankář Beto si poradil se vším a míč vyrazil. Další zajímavá rána Charlese se povedla lépe, ale Beto byl opět na místě.

Po dvaceti minutách ale přišel obrovský šok pro dosud aktivnější celek hostí. Carles Planas zastavil rozběhnutého Suareze a za svůj faul viděl červenou kartu. Oslabená Celta Vigo musela reagovat, takže se stáhla do obrany a vyčkávala, s čím přijde Sevilla. Po půlhodině se Celta Vigo dopustila dalšího faulu a také ten ji mrzel. Nicolas Pareja se postavil k exekuci přímého kopu a krásnou střelou pod břevno překonává bezmocného Alvareze. Ten si na míč sice sáhl, ale prudkou ránu nevytěsnil mimo tři tyče - 1:0 pro Sevillu.

Victor Vitolo obdržel dobrou přihrávku na hranici vápna a vypálil. Jeho střela však postrádala potřebnou razanci. Pět minut po změně stran se Fabian Orellana dostal k zakončení, ale jeho rána mířila mimo. Fontas posléze obdržel výbornou přihrávku na střed šestnáctky a vypálil. Brankáře Beta překonal, břevno jeho brány ale nikoli. Stav se tedy neměnil. Po hodině hry se Hugo Mallo dostal do další dobré příležitosti, ale tentokrát namířil střelu hodně mimo. Domácí Sevilla se uklidnila a přestala hrát. Proto začala útočit Celta Vigo.

Ta se dnes nalézala v jednoznačně lepším rozpoložení a nebýt nepříjemnosti v podobě vyloučeného hráče, dost možná by v tuto chvíli vedla. Přesto se nehodlala smířit s nepříjemným stavem a útočila. Sevilla se ke konci utkání zuby nehty bránila. Až dvacet minut před koncem zápasu se málem prosadil José Antonio Reyes, který orazítkoval břevno! Fabian Orellana si navedl míč až na střed šestnáctky a vypálil, jenže míč zablokovala obrana domácích. Banega se pět minut před koncem dostal do další skvělé šance, ale nedokázal umístit dorážku za záda Alvareze.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele