25. kolo
01.03.2015 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Atlético Madrid 0:0

Naděje Atlétika Madrid na obhajobu ligového titulu mají po pětadvacátém kole zase o trhlinu navíc. Madridský celek totiž na hřišti Sevilly uhrál pouze bezbrankovou remízu a jeho ztráta na čelo zůstává neměnná jen díky tomu, že dva body ztratil také vedoucí Real Madrid. Zaváhání obou tak využila Barcelona.

Svěřenci Diega Simeoneho po nedávných prohrách v lize na půdě Celty Vigo i v Lize Mistrů v Německu s Bayerem Leverkusenem nepůsobili nikterak dominantním dojmem ani tentokrát, byť v závěru druhé půle měli i několik šancí na ukořistění lehce nezaslouženého vítězství. Sevilla se rozhodně může cítit méně spokojená než její soupeř, jelikož měla více ze hry a kvůli remíze již na čtvrtou Valencii ztrácí propastných sedm bodů. Stejné manko dohání také Atlético na svého věhlasnějšího městského rivala, přičemž Barcelona červenobílým utekla na vzdálenost pěti bodů.

Vzhledem k tomu, že oba týmy musely hrát své pohárové zápasy na evropském poli v průběhu týdne, došlo k řadě změn v základních sestavách. Hosté nastoupili s Mariem Mandžukićem pouze na lavičce náhradníků a o útok se místo něj mělo mimo jiné starat duo Griezmann - Raúl García. V první půli se však ofenziva Atlétika nedokázala ani patřičně rozvinout kvůli výtečnému nátlaku ze strany soupeře ještě na vlastní polovině.

Jako první pokoušel střelecké štěstí domácí útočník Carlos Bacca, ovšem ani jednou se mu nepodařilo skloubit přesnost s razancí, aby překonal brankáře Moyu. Poté se jalo kombinovat až k zakončení duo Ever Banega s Vicentem Iborrou, kdy nejdříve druhý jmenovaný trefil tyč a poté po Argentincově přímém kopu zase hlavou nevyzrál na připraveného Moyu. Když se hostům nevedlo o nic lépe ani krátce po změně stran, sáhl Diego Simeone ke střídáním a přivedl na hřiště klíčového záložníka Kokeho, jenž kvůli zranění chyběl v předchozích třech zápasech.

Ani Koke, ani Fernando Torres s Mandžukićem však nakonec nedokázali skórovat, byť přinejmenším druhý jmenovaný měl po svém nástupu výrazný vliv na herní dění. Nejprve Torres nesobecky vybídl k zakončení Griezmanna a nešťastně přihlížel, jak jeho francouzský kolega svůj pokus kazí, a poté zahodil dvě šance vlastní. Bezbranková remíza nakonec nesvědčí ani jednomu z týmů, které budou muset ve zbytku sezony zabrat o to více, jestli stále chtějí splnit své ambiciózní cíle.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele