29. kolo
04.04.2015 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Athletic Bilbao 2:0

Sevilla rozhodla dvěma góly v prvním poločase o své šesté soutěžní výhře v řadě. Trefili se Vidal a Bacca, díky nimž Andalusané potvrdili pátou pozici. Vítězná šňůra Athleticu se naopak zastavila na čísle pět, i přes matný výkon a dvanáctou porážku v sezóně si ale Baskové udrží pozici v horní polovině tabulky.

Hodně sledovaný mač začali domácí nejlépe, jak mohli. Už ve 3. minutě se dostali do vedení, které jim jako na stříbrném podnose darovali hosté. Brankář Athleticu Iraizoz nepochopitelně vyběhl proti vysokému centru z poloviny Sevillských, dezorientovaní beci přenechali míč hlavičkujícímu Alexi Vidalovi, jenž nakonec akci dotáhl do pohodlného gólového zakončení - 1:0! Andalusané tak na kopačky dostali potřebnou jistotu, naopak Baskové, kteří si v posledních zápasech výrazně zlepšili renomé, se rozjížděli velmi pomalu.

Prvním výraznějším osmělením Bilbaa na polovině Sevilly tak byla v 18. minutě akce Williamse, s jehož přízemní střelou si ale gólman Rico s přehledem poradil. A tak mohli trestat domácí. Těm ve 21. minutě vyšla krásná kombinace na jeden dotek. Na jejím konci se ocitl z pravé strany centrující Iborra a bleskově zakončující Carlos Bacca - 2:0! Ostrostřelec z Kolumbie vsítil již sedmnáctou branku v sezóně a je suverénně nejlepším střelcem Sevilly.

Athletic byl pod tlakem a stěží držel krok s rozjetými Andalusany. Po půlhodině hry ale Baskové přeci jen zahrozili. V obrovské příležitosti se ocitl uzdravený Aduriz, jeho hlavičku před odkrytou brankou ale zblokoval skvělým zákrokem Pareja. Z následného tlaku Bilbao nic nevytěžilo a navíc se po souboji s Banegou zranil hostující záložník Muniain, který musel tři minuty před přestávkou střídat.

Po změně stran tempo hry lehce opadlo a Sevilla si držela zasloužený náskok. V 58. minutě se do vápna Basků prodral Krychowiak, svou střelu ale opřel pouze do obránce Etxeity. Oba trenéři následně vystřídali své hrotové útočníky. Za Adurize přišel Guillermo Fernández, Baccu vystřídal na hřišti francouzský útočník Kevin Gameiro. Ani tyto změny ale nevedly k oživení skomírajících útoků, Bilbau pak nepomohl ani zvyšující se počet standardních situací.

Sevilla se v posledních dvaceti minutách spoléhala na bránění a Lvi si ne a ne proklestit cestu před Rica. Beňatova dalekonosná rána po odraženém míči v 79. minutě pouze demonstrovala nemohoucnost hostů. Andalusané tak dotáhli zápas do vítězného konce a posunuli se bod za čtvrté Atlético, které ale má dnešní večerní zápas k dobru. Bilbao zůstane s devětatřiceti body v horní polovině tabulky.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
celeb

Nemaju baskovia uz istu ucast v UEFA bez ohladu na vysledok finale CdR?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele