16. kolo
20.12.2014 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Valencia CF 0:1

Valencia nakonec porazila nováčka z Eibaru o jednu branku, ale že by výrazně dominovala zápasu, to se říct nedá. Naopak se domácí hráči vypjali k obětavému výkonu a brankář Diego Alves se musel mít neustále na pozoru. Jedinou branku zápasu vstřelil Paco Alcacer a tři body si odváží Valencia.

Do prvního střeleckého pokusu se krásně položil domácí Saul, ale jeho pokus byl zablokován pečlivou obranou Netopýrů. V náběhu se ocitl Alvaro Negredo a zkušený střelec se pokoušel nesobecky z první najít nabíhajícího Paca Alcacera. Ten však na dlouhý míč nedosáhl. Los Che ale zapomněli hlídat "zadní vrátka" a málem inkasovali. Po patnácti minutách se míč ve vápně dostal k Piovaccarimu, který jej převzal zády k bráně. Prvním dotykem si míč zpracoval, druhým následně vypálil k tyči. Mířil dobře, ale brankář Diego Alves včas skočil na stejnou stranu a míč vyrazil.

Hosté sice nebyli výrazně lepším týmem, ale přesto dokázali jako první skórovat. Po půlhodině hry se rozhodl pro dlouhý centr na Piattiho Otamendi. Míč se sice pokoušel zastavit Boateng, ale podklouzl. Jeho chyby využil právě Pablo Piatti, který s ním utíkal na bránu. Ze strany se rozhodl pro střelu, ale míč propadl i díky nešťastnému zákroku brankáře k volnému Pacovi Alcacerovi, který už jej dopravil do prázdné brány - 1:0 pro Los Che.

Na nepříjemný stav zápasu reagoval Eibar stažením Saula Berjona, kterého nahradil Abraham. Ani ten ale hru Valencie nijak výrazně nezvedl. Prvních deset minut z druhé půle bylo hodně nervózních a sudí musel několika hráčům důrazně domlouvat. O zajímavý průnik se pokusil Bóveda, ale byl včas zastaven pozornou obranou Valencie. Hostům nevyšla zajímavě vypadající spolupráce mezi Rodrigem De Paulem a Sofianem Feghoulim, kterou zhatilo špatné zpracování.

Feghouliho posléze nahradil čerstvý Antonio Barragán. S jeho příchodem se na hřiště dostavilo i štěstí pro domácí. Alvaro Negredo sklepl míč nabíhajícímu spoluhráči Pacovi Alcácerovi, který ale pálil těsně nad břevno. Zajímavá akce byla k vidění také na druhé straně. Piovaccari vyhrál na pravém křídle souboj s Otamendim a poslal do vápna ostrý centr, na který si nabíhal Manu Del Moral. Ten ale nevyzrál na brankáře Diego Alvese.

Dvacet minut před koncem se rozhodl pro střelu Alvaro Negredo, který si míč sklepl a posla jej vstříc bráně domácích, ale jeho pokus nebyl přesný. O chvíli později se jej pokoušel napodobit také mladík Rodrigo De Paul, ale jeho rána postrádala razanci. Brankáře Iruretu posléze vyzkoušel Alvaro Negredo, který se nakonec dostal k centru a ve skluzu dokázal míč zasáhnout. Mířil ale jen do brankáře Irurety. Hosté po faulu Lilla dostali šanci rozehrávat volný přímý kop a Paco Alcacer to vůbec nemyslel špatně. Ale jeho rána nebyla z těch nejpřesnějších.

Zkušený útočník Piovaccari se pokoušel o parádu a letící míč chtěl do brány poslat nůžkami, ale nepovedly se mu podle představ. Do práce musel také brankář Diego Alves, který si však počínal velmi jistě a dokázal vyboxovat míč z nebezpečné vzdálenosti. V závěru zápasu se ještě potlesku dočkal mladík Rodrigo De Paul, jenž byl nahrazen Rodrigem. Valencia už si své vítězství pohlídala a může se těšit ze tří bodů. Ty jí vynesly současnou čtvrtou příčku v neúplné tabulce La Ligy. Poražený Eibar končí rok 2014 na devátém místě, ale dá se očekávat jeho propad.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele