14. kolo
08.12.2014 17:00 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

SD Eibar - UD Almería 5:2

V nečekanou přestřelku se strhla bitva mezi Almerií a Eibarem. Baskové svého soka přestříleli vysoko 5:2 a posunuli se na devátou příčku, Almería má po velmi špatném výkonu defenzivní linie stejně jako další tři kluby na chvostu tabulky deset bodů.

Eibar začal skvěle a již v úvodní půlhodině si vypracoval rozhodující náskok. Kanonáda na Estadio Municipal de Ipurua začala už ve 3. minutě. Po pasu Bóvedy se v pokutovém území hostů hezky uvolnil Piovaccari a nekompromisně zakončil na vzdálenější tyč - 1:0! V 17. minutě se na druhé straně ocitl v dobré příležitosti hlavičkující Hemed, hrotový útočník Almeríe ale zamířil jen do náruče gólmana Irurety. Neproměněné šance mohli Andalusané litovat už o čtyři minuty později. Podobně jako při první brance dali totiž hostující obránci svým sokům až příliš mnoho prostoru a pro Berjóna se otevřela možnost zakončit ze střední vzdálenosti. Střela z úhlu se ujala a rázem to bylo o dvě branky - 2:0!

Almería to sympaticky nevzdávala, ale ani 28. minuta pro ni nebyl šťastná. Bifouma po výborném náběhu za obranu střílel mimo. Přišel tedy další úder ze strany Basků. Tentokrát neuhlídali hosté standardní situaci a míč z Berjónova rohového kopu dopravil z bezprostřední blízkosti do sítě Raúl Albentosa - 3:0! Akcie Almeríjských se tu chvíli propadly na samé dno, ale ještě před přestávkou vykřesal pro hosty jiskru naděje Soriano. Veterán záložní řady Almeríe ve 44. minutě dorazil balón do sítě z rohového kopu - 3:1!

Jen dvougólový rozdíl mezi oběma mužstvy však dlouho nevydržel. Krátce po změně stran z další naivně bráněné standardní situace udeřil domácí Raúl Navas. Ten využil špatného výběhu gólmana Rubéna a na zadní tyči hlavičkoval přesně do odkrytého prostoru - 4:1! O vítězi už nemohlo být pochyb a Almería už jen bojovala o to, aby si v Eibaru neuřízla ostudu. Popáté mohl míč v Rubénově síti skončit už v 64. minutě, Lillo ale mířil těsně nad.

Nepopulárnímu pětigólovému přídělu se však hosté přece jen nevyhnuli a jako při všech svých obdržených brankách dnes znova doplatili na fatální chyby v obraně. Po centru z levé strany se na hranici velkého vápna Almeríe ocitl zcela nehlídaný Ander Capa, jenž tak měl spoustu času připravit si nechytatelnou ránu do šibenice - 5:1! Alespoň jeden čestný zásah si v druhé půli připsali i hosté. V 77. minutě se po dlouhatánském centru z pravé strany v podání Navarra zjevil za domácími beky Edgar Méndez, který z první propálil Iruretu - 5:2! Gól třiadvacetiletého záložníka ale už o vítězi rozhodnout nemohl. Eibar má po dnešku už devatenáct bodů a drží se v horní polovině tabulky, Almería naopak prohrála šesté z posledních sedmi utkání v La Lize a její zmar pokračuje.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele