12. kolo
22.11.2014 18:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

SD Eibar - Real Madrid 0:4

Nováček z Eibaru sice před utkáním hýřil entuziazmem, neboť se utkal s Realem Madrid. Z tábora domácích se ozývaly nadšené hlasy o tom, že se hráči pokusí favoritovi co nejvíce znepříjemnit utkání, ale nakonec Bílý balet neponechal nic náhodě. V zápase se radoval čtyřikrát.

Dvakrát se do černého trefil portugalský útočník Cristiano Ronaldo, který k tomu přidal ještě jednu asistenci. Trefili se i Karim Benzema a mladý záložník James Rodriguez. Real Madrid si díky třem bodům pojistil pozici na čele La Ligy a jeho náskok na druhé Atlétco činí již čtyři body. O jeden bod navíc má k dobru na Barcelonu, která ale svůj zápas teprve bude hrát. Necelých šest tisícovek diváků, které se tísnily na Estadio Municipal de Ipurua vidělo po dvou brankách v každém poločase.

Trenér Carlo Ancelotti splnil předzápasové spekulace a místo zraněného Chorvata Luky Modriće vyslal do boje zlepšujícího se mladíka Isca, který dotvářel dvojici středních záložníků s německým mistrem světa Tonim Kroosem. K utkání byl připraven také Velšan Gareth Bale, který se dostal do první šance. Už v první minutě se uvolnil na pravé straně hrací plochy, načež se prodral do pokutového území. Dál se ale nedostal, neb mu byl míč odebrán. O něco podobného se pokoušel na druhé straně Manu Del Moral, kterému ale vystavila stoku obrana Realu Madrid.

Francouzský hrot Karim Benzema vypálil z hranice velkého vápna, jenže mířil jen do náruče brankáře Irurety. Real Madrid se dostával do šestnáctky brankáře Irurety často, ale nedokázal ze hry pořádně vypálit. Pomohl mu k tomu až přímý volný kop Garetha Balea, který po faulu na spoluhráče Ronalda dostal volnost k zakončení. Předvedl skvělý kop, který se snášel k tyči, ale tam byl včas i brankář Xabi Irureta. Skvělým zákrokem zlikvidoval šanci Balea a následná dorážka mířila vedle.

Real Madrid se dočkal prvního gólu díky sporné situaci. Karim Benzema vrátil míč na stranu, odkud se snesl míč díky Ronaldově centru k Jamesi Rodriguezovi. Podle domácích fanoušků se Ronaldo v době centru s míčem ocitl již v zámezí, ale sudí David Fernández Borbalán nic podobného neviděl a Jamesův gól uznal jako regulérní - 1:0.

Eibar se ale nevzdal a byl blízko ke srovnání. Své schopnosti ale demonstroval Iker Casillas. Arruabarrena dostal vynikající balon za obranu, který ale nedokázal zužitkovat. Hostující brankář vytěsnil přízemní střelu pomocí pravé nohy. Po Ronaldově přihrávce pálil z hranice pokutového území Gareth Bale. Jeho pokus sice nebyl špatný, jenže míč mířil těsně vedle. Právě v té době se náskok Realu zvýšil na rozdíl dvou branek. Cristiano Ronaldo byl tam, kde měl. Portugalec dostal vynikající přihrávku z pravé strany hrací plochy a přesně umístil balon do pravého horního rohu branky, kterou strážil Xabi Urureta - 2:0.

Do druhého poločasu vstoupil lépe také Real Madrid. Německý záložník Toni Kroos se stále lépe aklimatizuje v dresu Bílého baletu a po změně stran vyslal jedovatou ránu ze zhruba třiceti metrů. Jeho pokus ale zamířil těsně vedle tyče. Eibar se nevzdal a snažil se o návrat do zápasu. Obrana Realu se musela mít neustále ve střehu, jenže kvalita byla jasně na straně hostujícího celku.

Jeho náskok se zvýšil dvacet minut po změně stran, když Bóveda chyboval a nabídl míč Karimu Benzemovi. Francouzský forward poté zamířil přesně do pravého horního růžku domácí svatyně - třetí branka v síti brankáře Irurety, který se marně hněval na své spoluhráče.

Deset minut před koncem utkání se ještě Raúl Albentosa dotkl míče rukou a sudí David Fernández Borbalán odpískal pokutový kop. K němu se postavil Cristiano Ronaldo a navýšil již tak svou skvělou gólovou bilanci - 4:0.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

v pohode 0-3 pro Real

Reagovat
PePiG7

0-3 2xCR7,Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
Robík

0:2

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
puspo

0:6

Reagovat
Rox

0:2 Isco, Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele