29. kolo
03.04.2015 20:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

SD Eibar - Rayo Vallecano 1:2

Příšerná forma Eibaru přebila i mizernou venkovní formu Raya Vallecana. Asi takto by šlo v jedné větě vystihnout trápení baskického celku, který je po prohře 2:1 zase o kousek blíže obávanému pásmu sestupu.

Domácí přitom vedli díky brance Mikela Arruabarreny, jenže dva slepené góly hostů ještě v závěru první půle znamenaly další prohru a prodloužení série bez vítězství, která již dosáhla dvouciferného počtu zápasů. To Rayo má naopak díky gólům Alberta Buena s Manuchem důvod k radosti, neboť dosáhlo na třetí výhru v řadě a vůbec první na hřišti soupeře po předchozích čtyřech prohrách za sebou. Madridský celek tak dosáhl již na osmatřicet bodů a záchranu již má takřka jistou.

Od úvodních minut se domácí zdáli pevně odhodlaní se svou mizérií posledních měsíců řádně zatočit a hned si vypracovali několik slibných příležitostí. Rayo mohlo jen děkovat brankáři Cristianu Álvarezovi, jenž kvalitním dvojitým zákrokem zlikvidoval rány Piovaccariho, zatímco Capa s Bóvedou vůbec netrefili bránu. Přesto se nakonec Eibar dočkal zaslouženého průlomu skóre. Álvarez tentokrát aktivního Piovaccariho pouze stáhnul k zemi a Mikel Arruabarrena tak dostal vítanou výhodu pokutového kopu, který zkušeně proměnil.

Inkasovaný gól jako by Vallecano definitivně probral z letargie úvodních minut. Manucho nejprve předskočil brankáře Jaimeho Jimeneze, ovšem na brankové čáře stihnul skvěle zasáhnout Txema Anibarro. Ani ne minutu nato již však Rayo slavilo vyrovnání. Titův centr do vápna našel na zadní tyči Alberta Buena, jenž se letos těší neuvěřitelné formě a trefil se už pošestnácté v letošní sezoně. A ani to nebylo ze strany oživlých hostí vše. Neuběhly ani další dvě minuty a Manucho z rohového kopu dokončil obrat na 2:1 díky přesné hlavičce na přední tyči.

Pro ohromené domácí mohlo být po změně stran ještě hůře, nebýt Manuchova mizerného zakončení a poté výtečného zákroku Jaimeho. Závěrečné minuty tak ještě poskytly řádné drama, kdy se k zakončení dostali Manú del Moral či Tito, ovšem obrana Raya stále odolávala. V poslední minutě pak akrobaticky svůj tým znovu zachránil Álvarez, když zneškodnil Del Moralovu ránu z bezprostřední blízkosti. Frustraci Eibaru pak podtrhl Raúl Navas, jenž uviděl dvě žluté karty v rozmezí půlminuty a musel předčasně do kabin.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele