7. kolo
04.10.2014 20:00 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Odolný Eibar i z beznadějné pozice uhrál s Levante dramatickou remízu

Fantastický zápas plný zvratů byl k vidění na severu Španělska, kde domácí Eibar v samotném závěru dokázal vydolovat bod za šestigólovou remízu s Levante. Hosté přitom díky brzkým trefám Moralese s Camarasou vedli již 2:0, ovšem vlastní gól Lópeze je dostal do potíží, které překrásným vyrovnávacím gólem prohloubil Berjón. Neméně povedeným zakončením záhy vrátil vedení na stranu Levante Casadesús, jenže ani to nakonec hostům k výhře nestačilo. Ve třetí minutě nastavení se totiž prosadil střídající Piovaccari a dramatický zápas skončil 3:3.

Eibar si tak připsal další bod k dosavadním osmi, zatímco Levante zaostává za svým sobotním sokem v možném boji o záchranu o čtyři body nazpět. A to přesto, že vstup do utkání měl valencijský celek perfektní. Hned ve druhé minutě totiž José Luis Morales zpoza šestnáctky vyslal prudkou ránu, která se otřela o zadní tyč a zapadla za Iruretova záda - 1:0 pro hosty.

Domácím chvilku trvalo, než se s prvotním šokem srovnalo, ale brzy se začaly rojit šance i před brankou Levante. Javi Lara zdálky přestřelil a Berjón pak zkoušel ještě ambicióznější technický lob z dobrých třiceti metrů, který však Diego Mariňo dokázal přehoupnout přes břevno na rohový kop. A tak znovu uhodilo na opačné straně. Aktivní Morales měl v gólové akci prsty i tentokrát, když křídelník Levante pronikl zprava do středu hřiště a vystřelil. Jeho ránu sice zablokovala soupeřova obrana, jenže odražený míč se dostal ke Camarasovi, jenž jej bez váhání napálil do sítě.

Zde je nutno pochválit Eibar za výjimečnou psychickou odolnost, neboť leckoho by branky z druhé a čtyřiačtyřicáté minuty položily na lopatky tak, že by se už do konce zápasu neotřepal. Ovšem ne tak ligový nováček, který provedl v poločase dvě střídání, a hned krátce po změně stran dokázal snížit na rozdíl jediné branky. Larův centr si totiž nešťastně srazil do vlastní sítě Pedro López.

V sedmdesáté minutě pak bylo dokonce vyrovnáno, a že to stálo za to. Larův cíleně zahraný přímý kop nalezl na hranici vápna Berjóna, jenž špičkovým způsobem zakončil rázně z voleje nedaleko od horního růžku branky. Střelec čtvrté branky utkání záhy málem připravil gólovou akci na dokonalý obrat, jenže Piovaccariho postavení po Berjónově přihrávce pomezní rozhodčí vyhodnotil jako nedovolené. Opakované záběry přitom ukázaly, že bylo z hlediska pravidel vše v pořádku a Eibar tak byl "okraden" o legitimní gól.

Ještě větší pachuť v ústech museli Baskové cítit, když se po kombinaci s Rubénem Garcíou prosadil Víctor Casadesús díky dalšímu výtečnému zakončení zpoza šestnáctky do horního růžku. Do konce zápasu v tu chvíli zbývalo jen jedenáct minut a případné nastavení, které se nakonec ukázalo být klíčovým. V devadesáté třetí minutě se totiž Piovaccari nakonec přece jen dokázal zapsat na listinu střelců, když převzal zády k brance míč a krásně sladěným pohybem se zakončením za hustého deště vyrovnal na konečných 3:3.

Zápasový videosestřih v tomto případě opravdu stojí za to, doporučujeme jej zhlédnout zde.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
santini

ten druhý gól eibaru bol vskutku nádherný

Reagovat
Counter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele