9. kolo
25.10.2014 22:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SD Eibar - Granada CF 1:1

Jak hráči Eibaru, tak Granady šli do vzájemného utkání v sobotu večer s tím, že ukončí vlastní nemilou šňůru zápasů bez vítězství, jenže nakonec se to nepovedlo ani jednomu z táborů. Konečný výsledek na světelné tabuli stadionu Ipúrua Municipal totiž signalizoval nerozhodný stav 1:1.

Granada byla na dobré cestě přetrhnout své čtyři porážky v řadě, když se hned po osmi minutách hry prosadil Alan Nyom. Nováček z Eibaru však ve své historicky první prvoligové sezoně nepřestává udivovat a zásluhou Eneka Bóvedy zvládl vyrovnat. Přesto již více domácí nestihli, a tak stále čekají na svou první výhru na vlastním stadionu od prvního kola, v němž nečekaně přehráli lokálního rivala Real Sociedad. Získaný bod posouvá Eibar na desáté místo, zatímco Granada nadále ztrácí na svého soupeře bod, který v aktuální tabulce činí rozdíl hned čtyř míst.

Lepší začátek si hosté přát ani nemohli. Uplynulo sotva sedm minut a ve velké šanci se ocitl kamerunský pravý bek Nyom, jenž po Sissokově centru z levé strany skóroval teprve podruhé ve své profesionální kariéře. V následných minutách došlo na neurovnané soupeření plné faulů na obou stranách, což rozhodčího Mateu Lahoze přinutilo vytáhnout z kapsičky hned čtyřikrát žlutou kartu v rozmezí pouhých dvanácti minut. Na vyloučení však ani na jedné straně nedošlo.

Eibar, vítěz loňské sezony Segunda División, po většinu první půle nenacházel řešení na hostující obranu, až do sedmatřicáté minuty. V tu chvíli totiž Bóveda využil šťastného protiútoku, kdy se k němu přikutálel míč na hranici pokutového území a díky instinktivnímu zakončení, které si trochu šťastně proklestilo cestu houštinou těl před brankou, se do šaten odcházelo za vyrovnaného stavu. Brankář Roberto neměl v tu chvíli sebemenší šanci zasáhnout.

Po změně stran však tempo hry poněkud opadlo, a s tím ubyl i počet šancí před oběma brankami. Místo toho, aby se týmy hnaly za vedoucím gólem, totiž přišlo na řadu spíše heslo "obrana především" a diváci se dočkali pouze nahodilých střeleckých pokusů z příliš velké dálky, aby mohly ohrozit průběžný stav. Zápas tak skončil 1:1 a Granada bude mít co dělat, aby v příštím kole svou nyní již pětizápasovou šňůru bez vítězství utnula, čeká ji totiž Real Madrid. Eibar pro změnu cestuje do Madridu, kde se postaví tamnímu Rayu Vallecanu v pondělní dohrávce.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele