18. kolo
10.01.2015 22:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SD Eibar - Getafe CF 2:1

Pohádkové tažení Eibaru nebere konce. I svůj druhý ligový zápas v kalendářním roce 2015 totiž malý baskický nováček dokázal vyhrát, když porazil Getafe na domácí půdě 2:1, a místo boje o záchranu zcela regulérně sahá po pohárových příčkách.

Těsně před uplynutím půlhodiny hry poslal Eibar do vedení ze standardní situace Manú del Moral, jehož krátce po změně stran doplnil druhým zásahem Ander Capa. Střídající Diego Castro pak sice deset minut před koncem snížil krásnou brankou na rozdíl jediného gólu, ovšem víc toho již madridský celek nestihl.

Konečný výsledek se do ligové tabulky promítl následovně: Eibar s šestadvaceti body drží s náskokem osmou příčku, Getafe naopak zůstává takřka na odstřel s pouhou tříbodovou mezerou od sestupových vod. Nový trenér hostí Quique Sánchez Flores tak před sebou má pořádně náročných pět měsíců, v nichž se pokusí zvrátit dosavadní neúspěšnou sezonu pod vedením svého předchůdce Cosmina Contry.

Trenér Eibaru Gaizka Garitano nakonec dostál svému slibu a navzdory údajnému brzkému přestupu Raúla Albentosy do anglického druholigového Derby County svého obránce postavil do základní sestavy. Zato obvyklý kapitán Mikel Arruabarrena po návratu do hry zůstal pouze na lavičce, přednost v útoku dostalo duo Del Moral - Piovaccari. První šance připadla právě poslednímu jmenovanému, italský šutér ovšem hned po několika minutách hry nedokázal odražený míč umístit přesně mezi tři tyče.

Druhá velká příležitost zápasu připadla Eneku Bóvedovi, ale ani domácí obránce nedokázal pod tlakem čtveřice bránících hráčů procpat svůj pokus do brány, byť si při vypracování celé akce vedl znamenitě. Zaslouženého vedení se ale nakonec Eibar přece jen dočkal. Dani García zdánlivě posílal ze standardní situace dlouhý míč na zadní tyč, ovšem místo toho jej nakonec jemně dloubnul k Del Moralovi, jenž krásnou ranou z voleje prolomil bezbrankový stav.

Getafe ani po trenérské změně nepůsobilo o nic živěji než ve zbytku uplynulé sezony. Jediná šance, která by ze strany hostí stála z první půle za zmínku, byl až přespříliš odvážný pokus Hinestrozy z ostrého úhlu, který brankář Irureta vytěsnil ven. Hned pět minut po změně stran navíc dostali hosté druhou ránu do žaludku. Piovaccari z levé strany poslal do šestnáctky centr, s nímž si nabíhající Capa sice zprvu neporadil, ovšem díky troše štěstí se k němu míč odrazil zpátky a tentokrát již v zakončení nezaváhal - 2:0. Devět minut po pobytu na hřišti sice v závěru parádní ranou do horního růžku snížil Castro, ale ve zbytku utkání si již Getafe ani nevytvořilo pořádnou šanci, natožpak aby vyrovnalo.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

eibar

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele