36. kolo
08.05.2015 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Espanyol Barcelona 0:2

Záchranářské trable Eibaru neustávají ani po šestatřicátém kole, ba naopak. Baskický nováček totiž na domácí půdě podlehl Espanyolu v poměru 2:0 a zůstávají v boji o sestup namočení od hlavy až k patě. Barcelonský klub sice v zápase neměl více ze hry, ovšem dokázal využít své ojedinělé šance a zkušeně si vedoucí stav pohlídal až do konce.

První gól zápasu vstřelil těsně před uplynutím půlhodiny hry kapitán Espanyolu Sergio García z nepřehledné přetlačované v domácí šestnáctce a čtvrthodinu po začátku druhé půle pojistil náskok hostí Christian Stuani vydařenou individuální akcí. Eibar tak nadále zůstává na poslední nesestupové pozici s pouhým jedním bodem náskoku, což je dvě kola před koncem sezony kritická situace. Průběžná osmá příčka z desátého ledna je již dávnou minulostí, eibarští totiž prohráli hned patnáct ze svých posledních osmnácti zápasů.

Domácí přitom do zápasu vstoupili nejlépe, jak to jen šlo, a přitlačili Espanyol k vlastní brance. V třetí minutě měl blízko k protržení bezbrankového stavu Saúl se svou ranou zpoza pokutového území, ovšem brankář Kiko Casilla se dokázal včas vytrčit a konečky prstů posunout míč nad břevno. Poté sice Eibar nadále pokračoval ve většinovém držení míče, ale další šance ne a ne přijít. A tak přišel šok na opačné straně.

Gólman Xabi Irureta sice perfektním zákrokem zmařil gólovou radost Stuanimu a jeho povedené hlavičce, jenže odražený míč spadl přímo k nohám Felipeho Caiceda. Ekvádorský útočník bez rozmyslu vyslal další ránu do změti hráčů před sebou, čímž vytvořil v šestnáctce Eibaru ohromný zmatek plný tečí, až se k zakončení dostal Sergio García a z ostrého úhlu poslal hosty do vedení umnou ranou pod břevno.

Pro zaskočený Eibar pak mohlo být ještě hůře, nebýt několika dalších kvalitních zákroků Irurety, když se Espanyol snažil navýšit své vedení ještě do přestávky. Pět minut po změně stran pak přišel jeden z klíčových momentů zápasu, když Casilla srazil na hranici vlastní šestnáctky střídajícího Dejana Lekiće a uviděl k vlastní úlevě pouze žlutou kartu. V rozhodování arbitra zápasu se nejspíš ve prospěch Casilly přiklonil včasný návrat bránícího hráče.

V šedesáté minutě pak strhnul pozornost na sebe uruguayský reprezentant Christian Stuani, když si vydařenou kličkou udělal místo na střelu a přesnou ránou levačkou propálil zblízka Iruretu přímo mezi jeho nohama. Espanyol se tak přinejmenším dočasně posunul na sedmou příčku a nadále má hodně co mluvit do boje o poslední místo kvalifikace do Evropské ligy.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele