32. kolo
19.04.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SD Eibar - Celta Vigo 0:1

Eibar si poklidný závěr sezony jen tak neužije. V domácím zápase totiž prvoligový nováček z Baskicka podlehl Celtě Vigo těsně 1:0 a nadále se drží pouhé tři body nad pásmem sestupu. O jedinou branku utkání se postaral Nolito, jenž na konci první půle proměnil pokutový kop.

Přestože Celta víc branek přidat nedokázala, šlo o další kvalitní výkon galicijského celku. Díky druhému vítězství v řadě se svěřenci kouče Eduarda Berizza takřka definitivně zachránili, neboť překonali pomyslnou klíčovou hranici čtyřiceti bodů. A pokud vytrvají až do konce sezony, možná se dočkají i kvalifikace do Evropské ligy, z devátého místa ostatně není až tak daleko... To Eibar se ziskem jednatřiceti bodů musí nadále nervózně pokoukávat na výsledky své blízké konkurence ve spodních patrech tabulky.

Začátek utkání přitom nenasvědčoval tomu, že by si hosté měli odvézt všechny body i s čistým kontem. Jejich nervózní start však Eibar nedokázal potrestat, neboť únik Saúla Berjóna na poslední chvíli narušil obránce Celty Andreu Fontás, a tak výsledná rána domácího záložníka mířila jen vedle Álvarezovy branky. Pak se již dostali ke slovu i hráči Viga. Nejprve Krohn-Dehli prověril brankáře Iruretu a pak se již zdálo, že pád Larriveye v pokutovém území vyústil v odpískání pokutového kopu. Rozhodčí však po poradě s pomezním kolegou své rozhodnutí změnil a ukázal hostujícímu útočníkovi žlutou kartu.

Přesto hosté závěr poločasu jasně kontrolovali a nakonec se i dočkali průlomu skóre. Co se nepovedlo Krohn-Dehlimu, Orellanovi i Hugovi Mallovi, jenž sice protlačil míč do sítě, ovšem radovat se nemohl kvůli odpískané ruce Nolita, to již dokázal poslední zmiňovaný z penalty. Tu vybojoval Santi Mina, jehož srazil k zemi Didac Vila, a tentokrát již rozhodnutí rozhodčího zůstalo neměnné. Nolito poslal Iruretu na opačnou stranu a vstřelil svůj devátý gól sezony.

Ještě před odchodem do šaten pak málem autor prvního gólu vsítil i další, který by se jistě zařadil mezi kandidáty na gól sezony. Nolitova rána z dobrých pětatřiceti metrů však nakonec skončila k Iruretově úlevě pár decimetrů nad břevnem. Galicijci pak pokračovali v herní dominanci i po změně stran, ovšem zakončení jim hrubě nevycházelo. Postupně v něm selhali Mallo, Nolito i Krohn-Dehli, a tak se Eibaru ještě dostalo šance na možný bodový zisk. Střídající Manú del Moral si však na Sergia Álvareze nepřišel a Vila v samotném závěru napálil smolně míč pouze do břevna.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele