33. kolo
25.04.2015 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Villarreal CF 0:0

Večerní zápas Realu Sociedad s Villarrealem sliboval napínavou podívanou, kde se oba celky po mizerných výsledcích z posledních týdnů pokusí znovu nalézt formu. Herně to pak sice ze strany hostů vypadalo navýsost slibně, jenže gólová nemohoucnost nakonec zapříčinila bezbrankovou remízu 0:0.

Asi nejblíže byl k průlomu skóre Víctor Ruiz dvě minuty před koncem, jenž dokonce úspěšně procpal míč za brankovou čáru, ovšem radost mu byla upřena rozhodnutím rozhodčího jeho trefu neuznat kvůli domnělému postavení mimo hru. Obecně šlo o relativně jednostrannou záležitost, kdy se Villarreal usilovně snažil zvítězit a domácí brankář Rulli dělal všechno pro to, aby jim to znemožnil. Vzhledem k tomu, že také uspěl, zůstává Žlutá ponorka na průběžném šestém místě a Sociedad na dvanáctém.

V předchozím vzájemném zápase obou týmů jasně dominoval Villarreal, jenž baskický klub rozdrtil rovnou 4:0. Když si k tomu přidáme také letošní vyřazení z ligového poháru a uzmutí šestého místa v závěru loňské sezony, měl Sociedad svému sokovi hodně co vracet. Přesto hned od úvodu hráli prim hosté, přestože jim chyběli tak důležití hráči jako Uche, Vietto či Giovani dos Santos. Jako první Rulliho prověřil Joel Campbell, těsně vedle pak ve čtrnácté minutě zamířil Jaume Costa. Do třetice všeho zlého poté neuspěl ani Piňa se svou hlavičkou nad z jednadvacáté minuty.

Sociedad toho směrem dopředu předvedl jen velmi málo, a přesto se šest minut před koncem první půle málem dostal k pokutovému kopu, když Xabiho Prieta složil na zem Jokić. Píšťalka sudího však zůstala němá, a jelikož Rulli záhy perfektně zneškodnil ránu Triguerose, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Ani po změně stran se obrázek hry nijak nezměnil, hosté nadále dominovali, ovšem cestu přes výtečného Rulliho se jim stále nedařilo proklestit.

Až v osmaosmdesáté minutě byl gólman Sociedadu přece jen překonán. Ruizovu přesnou hlavičku však odmítl praporek čárového rozhodčího, který uviděl postavení mimo hru. Opakované záběry ukázaly, že střelec sám v ofsajdu nebyl, pouze jeho spoluhráč Piňa se do nedovoleného postavení připletl. Hosté se každopádně museli spokojit s dalším nezaslouženým bodem za remízu 0:0, ovšem za své střelecké trápení si stejně mohou jen a jen sami.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele