6. kolo
28.09.2014 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Valencia CF 1:1

Real Sociedad se díky zlepšenému výkonu dočkal proti Valencii jednobodového zisku za remízu 1:1. Domácí byli ve většině zápasu lepším týmem, ale doplatili na špatnou koncovku. Valencie naopak po čtyřech výhrách v řadě podruhé v sezóně nebere všechny body. Stále neporažení Netopýři však udrželi druhou pozici před Atléticem, Baskové jsou patnáctí.

Zápas začali lépe domácí, dobře se pohybovali a dlouho nechtěli Valencii půjčit míč. Aktivita domácích zejména při střelbě ze střední vzdálenosti se však nesetkala s gólovým efektem, naopak hosté vytěžili z minima maximum. V 15. minutě Rodrigo centroval z pravé strany, Alcácer vrátil míč hlavou na penaltový puntík a Carles Gil poslal balón z voleje nechytatelně k tyči - 0:1!

Real se mohl následně vrátit do zápasu několika standardními situacemi v podání Canalese, ty se však domácím nepovedly stejně jako pokus Agirretxeho ve 28. minutě. Hostující brankář Alves předváděl v brance výborný výkon, jenže v 36. minutě byl donucen kapitulovat. Při první gólovce Realu jej ještě na čáře zachránil Gayá, o pár okamžiků později už však lovil míč ze své sítě. Po přihrávce De La Belly poslal střílený centr do vápna Valencie Sergio Canales, bojovný Agirretxe odclonil obránce a míč nakonec skončil až za zády zkoprnělého Alvese - 1:1!

Nerozhodný poločasový stav se po změně stran snažili změnit zejména Baskové. Činil se hlavně Vela, ale ani jemu se na dobře organizovanou obranu Valencie nepodařilo najít recept. Na druhé straně mohl jít do jasné gólovky Feghouli v 64. minutě, včasný výběh Zubikaraie ale celou akci zhatil. Svižné tempo v průběhu druhého poločasu opadlo a s blížícím se koncem zápasu se snažila obě mužstva především neinkasovat.

Domácí fanoušci ale ještě v úplném závěru vybičovali své miláčky k závěrečnému náporu. Nejprve se po centru zprava vynořil před brankou zcela sám Vela, ale míč netrefil ideálně. Z rohového kopu pak hlavou zahrozil střídající Granero, balón však opět skončil mimo. Zápas tedy skončil 1:1.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
RS

2:0

Jinak už fakt nevim, co tam Arrasate dělá

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele