24. kolo
22.02.2015 12:00 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Sedmigólový thriller nakonec ovládl Sociedad

Na nedělní šlágr čtyřiadvacátého kola jsme si nakonec nemuseli dlouho počkat, neboť hned krátce po poledni se stadion Anoeta v San Sebastiánu změnil v hotovou střelnici a diváci ani nedýchali až do samotného konce. V poslední minutě totiž výhru Realu Sociedad nad favorizovanou Sevillou v poměru 4:3 vystřelil kapitán Xabi Prieto.

Sociedad tak zvládl zvítězit poprvé za poslední čtyři zápasy a znovu potvrdil pověst týmu, jehož herní kvalita přímou úměrou vzrůstá s kalibrem svého soupeře. Přesvědčili se o tom v Baskicku již Real Madrid, Barcelona i obhájce titulu Atlético Madrid, a nyní stejně tak Sevilla.

Po brankách Agirretxeho a Kolodziejczaka bylo ještě v poločase skóre nerozhodné 1:1, ovšem po změně stran se již s góly roztrhl pytel. Nejprve vrátil domácím vedení Prieto, avšak sevillští dokázali skvěle zareagovat a brankami Baccy s Gameirem dokonce průběžný stav otočili ve svůj prospěch, který drželi ještě deset minut před koncem. Pak si ovšem Arribas nešťastně vsítil vlastence a radost na tváři domácího manažera Davida Moyese zapříčinil v nastaveném čase znovu kapitán Xabi Prieto. Ztráta Sevilly na čtvrtou Valencii tak narostla o další tři body celkem na bodů pět a sen o Lize mistrů se začíná pomalu ale jistě vzdalovat...

Hosté přitom vstoupili do utkání slibně bez jakékoli známky únavy ze čtvrtečního působení v Evropské lize. I tak se však ujali vedení Baskové, když po čtvrthodině hry Zaldúa z pravé straně našel centrem Agirretxeho, jenž z voleje uklidil míč placírkou do sítě. Ani pak Sociedad neustal se svou ofenzivní smrští a vytvořil si několik slibných šancí na zdvojnásobení svého vedení, jenže ani Sergio Canales v příležitosti největší nedokázal svou střelu umístit jinam než přímo do brankáře Sergia Rica. Sevilla tak dostala možnost trestat, jíž záhy využila prostřednictvím hlavičky Kolodziejczaka po Deulofeuově rohovém kopu.

Hned dvě minuty po změně stran šli domácí znovu do vedení. Hostující Trémoulinas totiž při rohovém kopu Sociedadu složil na zem Canalese a nařízený pokutový kop s přehledem jemnou střelou doprostřed proměnil Xabi Prieto. Řada tak byla znovu na Seville, která se s nastalým tlakem vypořádala mistrovsky. První dva pokusy Banegy s Arribasem sice ještě neuspěly, přestože v obou případech chybělo jen málo, avšak nakonec hosty mrzet nemuselo ani nastřelení břevna Danielem Carriçem.

V osmašedesáté minutě totiž přece jen Banegou zahranou standardní situaci úspěšně hlavou napálil do sítě Carlos Bacca a bylo vyrovnáno. Zaskočený Sociedad si pak mohl oddychnout, když odražený míč po ráně Dioga Figueirase spadl k nohám Trémoulinase před zívající odkrytou bránu, avšak domácí bek Ansotegi zvládl na brankové čáře obětavou hlavičkou zasáhnout. Přesto Baskové obratu skóre zabránit nedokázali. Iňigo Martínez totiž ve vlastní šestnáctce zablokoval ránu soupeře loktem a pokutový kop proměnil střídající Kevin Gameiro.

Ani v tu chvíli se však tento dramatický zápas nevyčerpal, ba naopak. Prietův kroucený centr způsobil devět minut před koncem ve vápně hostí takový zmatek, až si míč nešťastně srazil do vlastní branky Alejandro Arribas. O okamžitou odezvu se pokoušel Denis Suárez, ovšem minul. Ze strany Sociedadu zdánlivě poslední šanci zápasu nedokázal proměnit Pablo Hervias kvůli výtečnému zákroku brankáře Rica. Přesto z jeho rány zpoza šestnáctky vznikl alespoň rohový kop a díky přesnému centru Parda na přední tyč, kde hlavou přesně zakončil Prieto, se Real Sociedad mohl radovat ze strhujícího vítězství 4:3.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
RS

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro.

Reagovat
RS

Uff, vydřená výhra! za nevzdaný zápas !!

I když penalta na Canalese nebyla, na druhé straně Rulli jasně fauloval..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele