20. kolo
24.01.2015 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - SD Eibar 1:0

Malé baskické derby zvládli lépe fotbalisté Realu Sociedad, kteří tak vrátili Eibaru porážku ze začátku sezóny. Jediným střelcem zápasu se stal v 55. minutě Xabi Prieto. Moyesův výběr částečně napravil nepovedený výkon z minulého kola a drží se ve středu tabulky, Eibar je po sedmé porážce v sezóně osmý.

Ani jedno mužstvo se na začátku zápasu nechtělo hnát do rizika a šancí tak bylo dlouho velmi poskrovnu. Real Sociedad byl lepším mužstvem a jako obvykle byl jeho nejvýraznějším hráčem Carlos Vela. Ofenzivní snahy domácích ale byly marné, za celý první poločas nezaregistrovali hráči San Sebastianu jedinou střelu na bránu. Eibar na defenzivní bitvu ochotně přistoupil, přesto však hosté domácího gólmana Rulliho v prvním poločase alespoň párkrát pozlobili. Při první velké šanci Eibaru však zachránil domácí skvělým obranným skluzem ve 26. minutě Íñigo Martínez a na konci první půle vychytal zcela osamoceného Del Morala obětavým výběhem gólman Rulli. První poločas tedy skončil bez branek.

V druhém dějství Moyesovi svěřenci přitlačili na pilu a jejich aktivita se jim brzy začala vyplácet. V 52. minutě pálil z nebezpečné standardní situace Granero, ale balón z pod břevna s vypětím všech sil vytlačil gólman Irureta. O tři minuty později už byl ale hostující brankář nucen kapitulovat. Rubén Pardo posadil míč z rohového kopu přesně na hlavu Prietovi, jehož nečekaně přesný oblouček skončil až za zády překvapeného Irurety - 1:0!

Real díky vstřelené brance ožil a v 59. minutě vypustil na Iruretu pumelici Agirretxe, hostující gólman ale byl tentokrát na místě. S postupujícím časem se San Sebastian stále více spoléhal na obranu, ale Eibaru se směrem dopředu příliš nedařilo. K první střele na branku se hosté v druhé půli dostali až v 81. minutě, pokus střídajícího Ángela ale spolehlivého Rulliho nevystrašil. Zápas tak skončil hubeným vítězstvím pro Real Sociedad.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

0:0

Reagovat
RS

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

eibar uz len kvoli tomu im drukujem, ze maju certifikat ISO 9001 co ja, ako ciastocny auditor dokonale ocenujem.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Krausio_Real_M

Paráda, snad dneska Celta prohraje aby jsme udrželi to jedenáctý místo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele