2. kolo
31.08.2014 21:00 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Real Sociedad - Real Madrid 4:2

Real Madrid nečekaně padl na hřišti San Sebastianu 4:2 a na Barcelonu v tuto chvíli ztrácí tři body. Bílému baletu nestačilo ani brzké vedení 2:0, jelikož domácí srovnali krok ještě do poločasu. O osudu utkání rozhodly branky Zurutuzy a Carlose Vely v druhém dějství. Real tak bez Cristiana Ronalda v sestavě opět padl, naopak domácí si po deseti letech zopakovali, jak chutná porazit slavný Real Madrid.

Po propadáku proti ruskému Krasnodaru se ze strany San Sebastianu nečekal proti úřadujícímu vítězi Ligy mistrů žádný zázračný výsledek. A první minuty také naznačovaly, že si Bílý balet přijel pro vysoké vítězství a potencionálně i vedení v La Lize. Hned ve 4. minutě šel totiž Real do vedení, když povedený centr Toniho Kroose usměrnil za záda zkoprnělého Zubikaraie veterán Sergio Ramos - 0:1! O pouhých sedm minut později bylo v táboře Carla Ancelottiho ještě veseleji, jelikož vedení Bílého baletu zdvojnásobil Gareth Bale po přízemní přihrávce Modriče. Při krásné akci si Bale pohrál s jedním z domácích obránců a povedenou střelou k tyči si připsal první trefu v letošním ročníku - 0:2!

Real Sociedad byl zralý na ručník, jenže zaplněné ochozy ani samotní hráči nechtěli dát Realu vítězství zadarmo. Nebýt však skvělých zákroků brankáře Zubikaraie proti Baleovi a Marcelovi v 19. a 25. minutě, nepomohla by domácím ani svěcená voda. Baskové se tak díky svému gólmanovi mohli nadechnout k pořádné ofenzívě, která v 27. minutě rezultovala ve vyloženou šanci Granera, jemuž ve skórování zabránil až obětavý skluz Ramose. Před koncem poločasu se však domácí přece jen dostali do sedla.

Psala se 35. minuta, když Prietův centr z rohového kopu dopadl po teči až k Iňigo Martínezovi, který na zadní tyči neměl problém pohodlně zakončit - 1:2! A to nebylo ze strany domácích rozhodně vše, ve 41. minutě se na levé straně dobře uvolnil domácí De La Bella, jenž ve vápně přesným centrem vybídl ke skórování Zurutuzu. Ten se prosadil i přes obětavě bránícího Marcela a díky dvěma slepeným brankám Realu Sociedad tak začínal druhý poločas za nerozhodného stavu 2:2.

Domácím vydržela euforie ze dvou vstřelených branek i v druhé půli. Hned ve 48. minutě se ke skórování tlačil domácí Agirretxe, jemuž ale zkazil radost s vypětím všech sil pohotový Casillas. Agirretxe mohl o pár chvil skórovat znova, ale už poněkolikáté zachránil Real skvělým zákrokem Sergio Ramos. Baskové svého soupeře válcovali a v 65. minutě přišla zasloužená odměna. U třetí branky domácích byl znova aktivní Prieto, jenž tentokrát našel ve skvělé pozici střelce druhé branky Zurutuzu a ten ve skluzu a plné rychlosti nedal Casillasovi šanci - 3:2!

Real Madrid musel nyní dotahovat, jenže si nevytvořil žádnou kloudnou akci. Zato domácí hráli, jako by jich na hřišti bylo dvakrát tolik. O konečném výsledku utkání rozhodla další standardní situace v 76. minutě. Při rohovém kopu domácích se ze skrumáže odrazil míč až ke kopačkám Carlose Vely, jenž z otočky nekompromisně zavěsil pod břevno - 4:2! Hosté byli jako opaření a do konce zápasu si už vytvořili pouze jednu větší příležitost, když v nastavení vybojoval míč ve vápně domácích Benzema. Jeho rána z otočky se však pouze otřela o Zubikarairovu tyč. Domácí tak rázně odpověděli na údajný pokles formy, Real Madrid se na druhé straně opět přesvědčil, jak důležitou postavou je pro něj Cristiano Ronaldo.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, soccerway.com, espnfc.us

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
RS

2:2

Reagovat
boryland

1:1.......

Reagovat
smazaný uživatel

0: 4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
sensei25

Dnes nebude hrať Ronaldo,takže môj tip je 2-1.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby hrál,ten tomu nepomůže

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Pardo

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím fantazie 2:0 a to není ani 20 minuta.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, fantazie. Skončilo to skvěle!

Reagovat
RS

Fantazie

Reagovat
edejv

neříkej hop...

Reagovat
smazaný uživatel

Fantazie, kolik byl kurz za stavu 0:2? Lepší večer už ani být nemohl...

A James Rodriguez? Kolik, že to stál? Toho hráče bych do Barcy nechtěl ani zadarmo, zlatej Suarez...

Reagovat
N.Gin

Jak ze to vcera hral ten vas Suarez, kterej byl jeste drazsi?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, že včera hrát nemusel, když Barcca vyhrála ne?

Reagovat
RS

Super

Konecne tymovej vykon, skoda ze jsme to nepredvedli i v Rusku!

Elustondo na stoperu hrat nemuze,oba goly jsou jeho, doufam,ze tam vrati Mikela!

Reagovat
N.Gin

Tohle se dalo cekat ze s timhle nemuzem hrat proti tymu jako je SS. BRAVO Florentino!

Reagovat
smazaný uživatel

parada! Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Iker uz je za zenitem ty vole proc ho tam porad cpe??????nechapu

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy tam da Navase???????????? Nechapu, nechapu, nechapu.....dira iker a stary zelezo, cech chyta lip!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele