26. kolo
08.03.2015 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 1:0

Real Sociedad potvrdil dobrou domácí formu a přehrál Espanyol 1:0. Nutno však dodat, že Baskové na toto vítězství dosáhli se značnou pomocí jindy výtečného brankáře Casilly, jenž nakonec jedinou branku utkání vlastní chybou věnoval Sergiu Canalesovi.

Casillův špatný odkop z osmatřicáté minuty totiž přistál právě u záložníka Sociedadu, který neměl žádný problém nabídnutou příležitost přetavit v gólové zakončení. Přestože se ve zbytku zábavného utkání urodila celá řada šancí, žádná již neskončila úspěšným zakončením, a tak se La Real posouvá na jedenáctou příčku v průběžném ligovém pořadí.

Hned od úvodního hvizdu bylo na stadionu Anoeta pořádně živo. Hostující kapitán Sergio García málem obelstil soupeřovu obranu v jedenácté minutě, když pronikl do pokutového území a předložil míč Felipemu Caicedovi. Jeho kolega na hrotu útoku však v zakončení selhal a vysoko přestřelil. Na opačné straně zase pokoušel štěstí Gonzalo Castro, ovšem na brankáře Casillu si nepřišel.

Ještě v šestatřicáté minutě mohl být Sociedad nespokojen, neboť ani jeden z dvojice Xabi Prieto a Sergio Canales nezvládl včas vystrčit nohu, aby usměrnil prudký střílený centr až do sítě. Zato hned dvě minuty nato se již domácím dýchalo mnohem lépe. Casillův odkop se hrubě nevyvedl a skončil na hranici pokutového území u Canalese, jenž si prvním dotykem míč zpracoval a druhým zakončil s přehledem do odkryté branky. Ještě do poločasu se snažil vyrovnat García, ale trefil pouze náruč gólmana Rulliho.

Hned minutu po změně stran měl blízko k navýšení skóre znovu aktivní Canales, jenže Rubén Duarte ještě stihnul včas předvést kvalitní obranný zákrok a hrozbu zažehnal. Domácí i nadále odmítali spokojit se s hubeným náskokem, ale Casilla při střele Agirretxeho i hlavičce Granera druhou hrubku v zápase neudělal. Espanyolu to však nebylo nic platné, neboť v ofenzivě povětšinou tápal a vyrovnat se mu nepodařilo ani v samotném závěru, když si Rulli pohlídal Caicedovu hlavičku po standardní situaci a udržel tak důležité čisté konto.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 domácí

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
RS

3:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele