22. kolo
07.02.2015 22:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Celta Vigo 1:1

Sobotní program dvaadvacátého kola Primera División uzavřeli Real Sociedad s Celtou Vigo, a to smírně remízou 1:1. Domácí celek sice dlouho vedl, když se hned v osmé minutě prosadil Imanol Agirretxe, ovšem Celta postupně stupňovala svůj tlak v honbě za vyrovnáním, kterého se zaslouženě v závěru dočkala zásluhou Nolita.

David Moyes tak na lavičce Sociedadu zatím neprožívá nijak zvlášť vydařené angažmá, od listopadu si totiž baskický celek pod jeho vedením doposud připsal pouhé tři výhry a nadále se potácí jen těsně nad hranicí sestupu. Přesto díky sobotnímu bodu zaznamenal Sociedad posun na dvanácté místo. Celta zůstává desátá.

Po tvrdé prohře 4:1 z hřiště favorizovaného Realu Madrid se hráči ze San Sebastianu chtěli na domácí půdě vytáhnout o to víc a podle toho také do zápasu vstoupili. Za svou snahu byli také záhy odměněni, když centr z pravé strany přizvedl Xabi Prieto přímo na hlavu Agirretxeho, jenž zblízka zajistil domácím perfektní start. Celta měla blízko k vyrovnání hned po čtvrthodině hry, avšak Fontásova hlavička z Larriveyova rohového kopu skončila těsně mimo branku. Chvíli nato se zase zablýsklo na opačné straně, ale Agirretxe tentokrát napálil míč pouze do středu brány, kde stál připravený gólman Sergio Álvarez.

Po zbytek první půle již šancí přibývalo pomálu, Celta pouze několikrát naznačila hrozbu ze standardních situací, ovšem do kabin se šlo za stavu 1:0. Po změně stran však hosté viditelně přidali a Santiago Mina málem z voleje srovnal již v čtyřiapadesáté minutě, nebýt kvalitního zákroku brankáře rulliho. Larrivey pak smolně trefil hlavičkovým pokusem pouze břevno a Nolito povedenou kombinaci zazdil ranou vysoko nad branku. Když pak k nevíře stopera Fontáse rozhodčí opominul i jeho pád v pokutovém území Sociedadu, zdálo se, že navzdory správnému přístupu i dobré hře není Celtě jednoduše přáno...

Pět minut před koncem se však hosté přece jen dočkali. Střídající Theo Bongonda se protlačil až do pokutového území, odkud poslal míč k nohám španělského forvarda Nolita, a ten bez okolků vyslal přízemní ránu na Rulliho zadní tyč. Míč u tyče přesně zapadl do sítě a vysloužil Celtě zasloužený bod za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
RS

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele