11. kolo
09.11.2014 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Atlético Madrid 2:1

Real Sociedad se postaral asi o největší překvapení jedenáctého kola La Ligy, když otočil zápas s Atléticem. Výhru domácím zařídili Vela a Agirretxe, za Rojiblancos se trefil jen Mario Mandžukič. Provizorní kouč Basků Asier Santana tak zažil premiéru jako hrom a Real se rázem vyhoupl na patnácté místo. Atlético dohrávalo prakticky celý druhý poločas bez vyloučeného Siquiery a po druhé porážce v sezóně musí dotahovat manko na čelo soutěže.

Začátek zápasu patřil jednoznačně hostům. Hodně zlobil opět rychlý Arda Turan, první branka přišla ovšem po akci z opačné strany než kde operuje turecký záložník. Už v 10. minutě vybojoval Juanfran míč na polovině Realu, posunul jej na Garcíu a ten našel přesně před bránou nabíhajícího Mandžukiče. Chorvatský reprezentant neponechal nic náhodě a z bezprostřední blízkosti prostřelil Zubikaraie - 1:0!

Real však v žádném případě nesložil zbraně a ukázal, co znamená bojovat o záchranu. Už o pět minut později se tak měnilo skóre. Prieto přihrál Velovi a ten krásnou ranou z poza vápna nedal Moyovi žádnou šanci - 1:1! Divokou úvodní čtvrthodinku vystřídala pasáž, ve které hrály hlavní roli emoce a tvrdé fauly. Ty sudí Álvarez musel krotit udělením tří žlutých karet v rozpětí šesti minut. Iniciativu pak postupně převzali Baskové, kteří své soky dokázali zatlačit. V 35. minutě překonalo Atlético infarktové okamžiky, když Miranda obrovskou hrubkou daroval stoprocentní gólovku Agirretxemu. Domácí forvard však vyslal do prázdné branky jen slabou střelu a míč ještě stačil vykopnout z branky Juanfran. Následnou dorážku pak vychytal pohotový Moyá.

Jeden z rozhodujících okamžiků zápasu přišel krátce po změně stran. Horkokrevný Siquiera se totiž během pouhých dvou minut dokázal vyfaulovat a po žlutých napomenutích v 48. a 50. minutě se odebral do sprch. Hosty nejvíce dráždil Carlos Vela, jenž se už v první půli teatrálním způsobem pokoušel o penaltu a byl i u druhé žluté karty pro Siquieiru. Odplatu na sebe vzal Mandžukič, který zanedlouho loktem skolil Velu ve vlastním vápně. Chorvat měl štěstí, že rozhodčí ostrý zákrok s krvavým důsledkem pro Velu neviděl.

I přes oslabení dokázali Rojiblancos zahrozit i fotbalovými prostředky. V 59. minutě ale všudypřítomný Mandžukič mířil po pasu Ansaldiho nad. Real se poté zatáhl, jistil proti obhájcům titulu přijatelnou remízu a čekal na případnou šanci na vítězství. Ta přišla v 83. minutě. Z levé strany vyslal centr do vápna Madridských Zaldúa, v nebezpečném prostoru se do vzduchu nejvýše vyšrouboval mohutný Agirretxe a hlavou poslal domácí do vedení - 2:1! Na zvrat v zápase už oslabeným hostům nezbyly síly a ze San Sebastianu odjíždějí s prázdnou. Baskové se dočkali výhry po dlouhých osmi neúspěšných zápasech v řadě.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
RS

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele