16. kolo
04.02.2015 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Sevilla FC 2:1

Real Madrid využil jedno kolo, které měl k dobru za mistrovství klubů. Dnes večer jej čekala náročná Sevilla, ale Bílý balet si i přes množství šancí poradil a navýšil svůj náskok na čele La Ligy na čtyři body.

Do první šance se pozvolna dostával Isco, ale nestačil obejít protihráče. Jako první se mohli radovat hosté, protože míč propadl za Alvara Arbelou, který měl za sebou ještě Vítola. Ten se ocitl sám před brankářem Ikerem Casillasem, který měl už ve druhé minutě plné ruce a nohy práce. Svou úlohu ale nakonec zvládl a mohl založit protiútok. Hodně velká nepříjemnost postihla Real Madrid v deváté minutě, kdy Sergio Ramos zůstal na trávníku a nakonec musel střídat. Jeho místo zaujal Nacho Fernandez.

Realu to ale příliš nevadilo, protože se záhy ujal vedení. Krásná akce na jeden dotyk začala u obránce Marcela, který poslal ze strany nádherný a hlavně přesný centr do vápna. Tam si z hranice ofsajdu nabíhal James Rodriguez, jehož pohyb obránci Sevilly nezaznamenali. To dalo mladíkovi náskok, kterého využil povedenou "rybičkou". Na jeho hlavičku neměl Beto nárok a Bílý balet vedl o jednu branku.

Obrovskou šanci na srovnání skóre měl Iborra, který si naběhl do vápna na skvělou nahrávku od Vítola. Přihrávka středem hřiště prošla až k Iborrovi, který dokonce oklamal brankáře Casillase a z úhlu vypálil. Jeho přízemní pokus ale zastavila tyč! Na opačné straně se do šance dostal německý záložník Sami Khedira, jehož tvrdou ránu z první kontroloval Beto úzkostným pohledem. Na opačné straně se skvělou akcí prezentoval zcela nehlídaný Vítolo, ale jeho ránu vyrazil Casillas. Ani to nemuselo stačit, protože na dorážku číhal Carlos Bacca. Střelec Sevilly ale nedosáhl.

Po ráně Krychowiaka bylo pro Real ještě hůře. Neinkasoval, ale přišel o dosud jediného střelce zápasu. Zranil se totiž James Rodriguez, který odkulhal do kabiny. Nahradil jej Jesé. Ten tak byl přímým svědkem okamžiku, kdy se zranil brankář Beto a musel být střídán. Po dlouhém ošetřování jej nahradil Sergio Rico. Tomu připravil hodně hořké uvítání taktéž střídající Jesé, který vstřelil druhou branku Realu sotva minutu po nástupu Sergia Rica na hrací plochu. Bacca ztratil míč na vlastní polovině, ten se dostal přes Benzemu a Isca k Jesému, který na zadní tyči prostřelil vše před sebou.

Před koncem poločasu se mohl trefit ještě Karim Benzema, ale střelou z první namířil balon těsně mimo tři tyče. Druhý poločas začal mnohem lépe Real, ale ani Bale s Arbeloou se netrefili do brány. A když už to Jesé o chvíli později zvládl lépe, jeho radost zastavila tyč. Na Kroosův centr si nikdo nenabíhal, takže to Real Madrid zkoušel přes Isca. Ten si s míčem zaběhl z poloviny hřiště až před bránu, ale další skvělý zákrok si připsal střídající brankář Rico. Dnes nevýrazného útočníka Carlose Baccu nahradil Iago Aspas, kterému se daří střílet branky v závěrech zápasů.

Ten se o to pokoušel také nyní, ale deset minut před koncem utkání na nahrávku těsně nedosáhl. Vzápětí se ale potvrdilo to, co jsem zmiňoval výše - po krásném pasu od Vítola se k míči dostal právě střídající Iago Aspas a prostřelil brankáře Casillase! Ani jeho gól ale nezměnil nic na tom, že tři body si bere domácí Real Madrid. Sevilla je nadále čtvrtá.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Robík

3:2

Reagovat
PePiG7

4-1 2x Benzema, 2x Bale - Bacca

Reagovat
smazaný uživatel

vidím to stejně (výsledek teda)

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1. 100%

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1, 2x James, 1x Bale

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Fábio není nominován, tudíž vlevo bude hrát Marcelo a v zálože nejspíše James místo Khediry bude to težký zápas, tip 2:1

Reagovat
cepinzcegamy

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1, dneska navysi naskok na 4 body, v sobotu opet snizi na 1 bod.

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele